La Comunitat Valenciana registra la xifra més baixa de contagis des de finals de juny

Sanitat ha informat de 358 nous contagis i 13 noves defuncions. Actualment hi ha 297 persones ingressades, 75 d’elles a l’UCI

Una infermera realitza una prova PCR a un jove dins del seu cotxe a Ourense
Una infermera fa una prova PCR a un jove dins del seu cotxe, a Ourense / Brais Lorenzo (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 358 nous contagis en les últimes 24 hores a la Comunitat Valenciana, la xifra més baixa des de finals de juny. Concretament, no es produïa una xifra diària tan baixa des del 26 de juny, coincidint amb l'inici de la quarta onada a la Comunitat Valenciana. El nombre de casos actius se situa actualment en 6.283 i també baixa fins als nivells d’aquella data. Aquests indicadors permeten entreveure que estaríem prop de superar la quarta onada.

Pel que fa a la pressió hospitalària, els hospitals valencians han recuperat els nivells d’ocupació de juliol. Actualment hi ha 297 persones ingressades als hospitals valencians, quan no es baixava dels 300 ingressos des del 9 de juliol. Pel que fa a les persones ateses a les unitats de cures intensives, n’hi ha 75, xifra que s’acosta a les registrades fa mes i mig.

Desgraciadament les defuncions encara estan lluny dels nivells anteriors a la quarta onada, ja que Sanitat ha informat hui de 13 de noves, totes corresponents als últims dies. Malgrat això, cal tindre en compte que, un descens en els contagis tarda unes dues setmanes a reflectir-se en les hospitalitzacions i dues més en les defuncions. Per tant, és previsible que, d'ací a unes setmanes, baixe també el nombre de noves morts. 

La Comunitat Valenciana presenta la taxa d'ocupació hospitalària per cada 100.000 habitants més baixa de l'Estat

Segons les últimes dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana presenta aquest dimarts la taxa d'ocupació hospitalària per cada 100.000 habitants més baixa de tot l'Estat, amb 6,05 llits d'hospital ocupats per malalts Covid-19, seguida de Galícia (6,51) i Múrcia (7,54).

Pel que fa a la resta d'indicadors de la Covid-19, continuen a la baixa. La incidència acumulada, amb 122,30 casos per cada 100.000 habitants, baixa en quasi 14 punts respecte de l'última actualització. També a la resta d'Espanya baixa la incidència acumulada. Se situa en 160,73 casos i es redueix en 16,27 casos respecte de l'última actualització.

Els malalts de coronavirus ocupen el 2,79% de les places hospitalàries valencianes, mentre que l'anterior actualització era de 3,09%. També a les UCI hi ha menys pacients, 10,23%, respecte de l'anterior actualització (11,13%).

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dimarts 5.246 nous contagis i 138 noves defuncions.

També et pot interessar

stats