La Comunitat Valenciana registra el màxim de contagis per segona vegada en tres dies

També s’ha assolit la xifra de morts més alta de la segona onada de la pandèmia.

Proves PCR en una imatge d'arxiu
Proves PCR en una imatge d'arxiu / À Punt NTC.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat aquest dimarts que s’han notificat 2.341 nous contagis des de l’últim balanç, la xifra més alta registrada des que va començar la pandèmia. És la segona vegada en tres dies que es bat aquest rècord, després que dissabte passat se’n notificaren 2.327. Després d’aquesta actualització, a la Comunitat Valenciana s’han contagiat fins ara 75.004 contagis.

Barceló ha informat en roda de premsa de l’evolució de la pandèmia, nous contagis i nous indicadors hospitalaris. Per províncies, és la de València la que registra més de la meitat dels casos totals, concretament 40.561 (1.237 nous), mentre que la d’Alacant en registra un poc més d’un terç 25.825 (713 nous) i la de Castelló vora una dècima part (391 nous). A més hi ha 3 contagis sense assignar a cap província. Quant a les franges d'edat, el 41,2% de les persones afectades per brots tenen entre 35 i 64 anys, el 25,7% entre 15 i 34 i el 18,9% més de 64 anys.

La xifra de morts, 39 noves defuncions, és la més alta que s’ha registrat en tota la segona onada, després de les 26 que es notificaren aquest dilluns, que a més corresponien a les xifres de tot el cap de setmana. A més, 15 vivien en residències de persones grans, uns centres en els que durant el cap de setmana es notificaren 77 nous positius només entre residents.

Quant a les altes, Barceló n'ha notificat 1.371 de noves. Això significa que 68.978 persones han superat la Covid-19 fins ara. D'elles, 711 a la província de València, 506 a la d'Alacant i 153 a la de Castelló.

La pressió hospitalària, que és un dels indicadors de risc establerts pel Ministeri de Sanitat, és lleugerament menor que en l’última actualització de dades, però continua estant a uns nivells preocupants. Ara mateix hi ha 1.522 llits d’hospital ocupats per persones amb Covid-19, 241 d’ells a les unitats de cures intensives (UCI). La major part de les hospitalitzacions es concentren a les comarques del centre, on hi ha 873 llits ocupats, 128 a l’UCI. Les comarques del sud, per la seua part, tenen 520 llits ocupats amb pacients de Covid-19, 93 a l’UCI; i a les del nord 129, 20 a l’UCI.

Actualització de la situació en residències

El nombre de residències de majors almenys un cas positiu ha ascendit a 66, 11 més que aquest dilluns, de les quals 43 estan a les comarques centrals, 19 a les del sud i 4 a les del nord. També ascendeix el nombre de centres de diversitat funcional amb casos de Covid-19, que ha passat de 14 a 16: 8 a la província de València, 5 a la de Castelló i 3 a la d'Alacant. Pel que fa als centres de menors, en tres de la província de València hi ha almenys un cas positiu.

El 70% dels brots és d'origen social

La consellera de Sanitat també ha informat que un 70% dels brots registrats aquest dimarts tenen l'origen en l'àmbit social i un 14,3%, en el laboral. Pel que fa a la resta, l'origen correspon a altres àmbits.

La consellera de Sanitat ha informat també de 59 nous brots, tres d'ells de grans dimensions: un a Montcada amb 15 casos d'origen social, un altre a Benicarló amb 12 casos d'origen social i un últim a Elda amb 10 casos d'origen laboral. Preocupa especialment el cas d'Elda perquè ara mateix està en confinament perimetral per a frenar l'avanç de la pandèmia.

Altres municipis que tenen restriccions específiques i també han registrat almenys un brot aquest dimarts són: Vinaròs, amb 2 brots d'origen social i laboral respectivament; Beniferri, amb dos brots d'origen social; Oriola, amb dos casos d'origen social; Ibi amb un cas d'origen social i Onda que ha registrat un cas d'origen social.

A més han registrat dos brots a Castelló de la Plana (origen social i laboral respectivament), la Vall d'Uixó (origen social), Ontinyent (origen social i laboral respectivament) i Sagunt (origen en l'àmbit educatiu i social respectivament).

València, amb 10 brots nous és un dia més la població que més n'ha registrat. Sis d'ells són d'origen social, tres laborals i 1 s'ha originat en l'àmbit educatiu.

Un 70% dels brots registrats aquest dimarts tenen l'origen en l'àmbit social i un 14,3% en el laboral. Pel que fa a la resta, l'origen correspon a altres àmbits. Quant a les franges d'edat el 41,2% de les persones afectades per brots tenen entre 35 i 64 anys, el 25,7% entre 15 i 34 i el 18,9% més de 64 anys.

També et pot interessar

stats