La Comunitat Valenciana registra 707 nous contagis i 8 defuncions en l’últim dia

En aquests moments la incidència acumulada és de 43,37 casos per cada 100.000 habitants, la més baixa de tot l’estat espanyol.

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest dijous 707 nous contagis les últimes 24 hores. Per províncies, se n’han notificat 103 a la de Castelló, 296 a la d'Alacant i 308 a la de València. A més, s’ha informat de huit defuncions, cap d’elles en una residència de persones majors.

En aquests moments, hi ha 463 persones ingressades als hospitals valencians, de les quals 79 ocupen un llit a les unitats de cures intensives. Per províncies, a la de Castelló hi ha 60 persones ingressades (8 a l’UCI), 168 a la d'Alacant (33 a l’UCI) i 235 a la de València (31 a l’UCI).

En roda de premsa, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha informat que el territori valencià té la incidència acumulada més baixa de tot l’estat espanyol, amb 43,37 casos per cada 100.000 habitants. De fet, la incidència mitjana a Espanya es de 131,19 casos per cada 100.000 habitants. A pesar de les bones xifres, Barceló ha fet una crida a la ciutadania perquè no abaixe la guàrdia, ja que “la situació epidemiològica pot canviar en qualsevol moment”.

640.000 proves des de la fi de l’estat d’alarma

Barceló ha destacat que des que va acabar l’estat d’alarma, Salut Pública ha realitzat 640.000 proves diagnòstiques, un 152% més que en el període anterior. D’aquestes, només el 8% han resultat positives i el 40% dels casos eren de persones asimptomàtiques. La titular de Sanitat Universal ha destacat que, tot i la baixada de la incidència, des de la conselleria continuen aplicant mesures de prevenció i detecció precoç de casos per a seguir controlant la transmissió del virus.

32 nous brots

A la Comunitat Valenciana s'ha detectat 32 nous brots de coronavirus les últimes 24 hores i tres tenen origen en l'àmbit educatiu. Es localitzen a Elx, Paterna i València. Afecten tres persones cadascun.

Segons les dades que ha facilitat la Conselleria de Sanitat Universal, el focus més nombrós descobert les últimes 24 hores s'ha localitzat a Castelló de la Plana, és d'àmbit laboral i afecta 16 persones.

El brot següent amb més afectats se situa a Benidorm, amb huit contagis, i hi ha brots de sis casos a Alacant, Onda i Vilallonga. A Castelló de la Plana (tres), Enguera, el Genovés, València i Xàtiva s'han detectat brots amb cinc contagis.

Hi ha brots de quatre contagis a Alboraia, Castelló de la Plana (dos), Gata de Gorgos, Moixent, Orpesa, Paterna i València. A Benicarló, Burjassot, Carlet, Castelló de la Plana (dos), Elx, Ibi, Paterna, Rocafort i València hi ha brots de tres persones afectades.

També et pot interessar

stats