La Comunitat Valenciana registra 60 nous contagis i 10 morts

Aquests xifres són les més baixes des del 17 i el 20 de març, respectivament, i se sumen a la de 90 noves altes.

La Comunitat Valenciana registra 60 nous contagis i 10 morts
La Comunitat Valenciana registra 60 nous contagis i 10 morts

La incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana s’alleuja cada dia més, un fet que s’evidencia en els increments percentuals que presenten les morts i contagis registrats. Els dos paràmetres augmenten per davall de l’1%.

Segons les últimes dades que ha proporcionat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en 24 hores s’han detectat 60 contagis, 29 menys que dilluns (2 a la província de Castelló, 41 a la de València i 17 a la d’Alacant). La dada, que baixa per quart dia consecutiu, és la més baixa registrada en aquest paràmetre des del 17 de març. Suposa un increment d’un 0,58%, el més xicotet fins ara. La xifra total de positius ascendeix a 10.399.

Les defuncions diàries també es redueixen per tercer dia consecutiu, tot i que la caiguda més significativa s’ha produït aquest dimarts, en passar de les 19 notificades el dilluns a les 10 comptabilitzades hui. És la xifra més baixa des del 20 de març i suposa un increment del 0,92% respecte del balanç del dilluns. Per províncies, 3 s’han notificat a Castelló, 7 a Alacant i cap a València. Des que va començar la crisi sanitària, han mort 1.094 persones diagnosticades amb el virus.

Les altes hospitalàries continuen creixent i es mantenen en xifres similars a les registrades el dilluns. L’últim balanç deixa 90 persones recuperades més: 46 a Castelló, 32 a Alacant i 12 a València. L’augment respecte al dia anterior és de l’1,9%, xifra que supera per més del doble l’increment de nous positius. Des de l’inici de la pandèmia, s’han curat 4.719 persones a la Comunitat Valenciana, el 45% de totes les que han contret la Covid-19.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 1.021 persones ingressades en hospitals, 18 menys que dilluns. D’aquestes, 129 són de la província de Castelló (23 a l’UCI), 251 de la d’Alacant (80 a l’UCI) i 641 de la de València (103 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 206 persones, 11 menys que el dia anterior.

El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu és de 1.635, però 835 ja han rebut l’alta. Per tant, ara mateix hi ha 800 casos actius entre el personal sanitari.

48.508 persones ha donat positiu en les 85.715 proves PCR per a detectar el coronavirus que s’han practicat. Pel que fa als tests ràpids, la Conselleria ha registrat 9.873 negatius del total d’11.853 fets.

Més de cent residències en casos

Barceló ha actualitzat la situació de les residències de persones majors. Les dades mostren que la situació en les últimes 24 hores és semblant a la de dilluns. Hi ha casos positius en 101 geriàtrics de la Comunitat Valenciana. Aquest dimarts s’han notificat 28 nous casos entre els residents i 17 entre els treballadors dels centres. De les 10 víctimes mortals registrades aquest dimarts, tres han ocorregut en residències. Barceló també ha detallat que els geriàtrics en vigilància activa són 33, igual que dilluns.

Mascaretes defectuoses

A preguntes dels periodistes, la consellera ha explicat que estan començant a fer proves al personal sanitari que gastà les mascaretes defectuoses que el Ministeri de Sanitat va ordenar retirar. Les primeres anàlisis als professionals, al Departament de Salut de Sant Joan d’Alacant, han donat negatiu en la infecció per Covid-19. La Conselleria de Sanitat està fent un seguiment dels professionals que han pogut gastar les mascaretes.

Els hospitals de campanya d’Alacant i Castelló

D’altra banda, Barceló ha comentat també que a finals d’aquesta setmana estaran acabats els hospitals de campanya d’Alacant i Castelló. La consellera, en qualsevol cas, ha afegit que de moment hi ha suficients recursos per a atendre les necessitats, però s’ha d’estar preparats per si cal recórrer-hi més avant. Els hospitals de campanya es mantindran fins a desembre. Però ha advertit que no se sap com evolucionarà el virus i la crisi a la tardor.

També et pot interessar

stats