La Comunitat Valenciana registra 513 contagis i 6 defuncions

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha demanat prudència i ha anunciat una nova campanya sobre la necessitat de mantindre les mesures de seguretat

Un jove se sotmet a una prova PCR aquest diumenge a Avilés (Astúries)
Imatge d'arxiu d'un jove que se sotmet a una prova PCR / Eloy Alonso (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 513 nous contagis de coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra diària més alta des del 3 de setembre. La mitjana mòbil setmanal puja així 14 punts, fins als 343,86, mentre que aquest dijous hi ha 3.724 casos actius, 236 més que ahir.

En vista que la situació epidèmica està tornant als valors de principis de setembre, un mes abans de l’última relaxació de mesures, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha demanat prudència a la població i ha anunciat una nova campanya sobre la necessitat de mantindre les mesures de seguretat, que es llançarà en els pròxims dies. 

La consellera ha recordat que la pandèmia no se n'ha anat encara i la incidència ha augmentat en les últimes setmanes –17 punts en els últims 14 dies–, i per això ha reiterat la necessitat de mantindre les mesures de protecció, sobretot en celebracions, espais tancats, aglomeracions i carrers concorreguts.

S’acosten dates de retrobaments, compres i celebracions i, per tant, no ens podem relaxar, ha afirmat Barceló. Per això s’està preparant una nova campanya que recorde que cal mantindre la distància de seguretat, la mascareta, la higiene de mans i la ventilació. 

Sis noves defuncions i dos grans brots

Segons les dades de Sanitat, hi ha 207 persones ingressades als hospitals valencians, 39 d’elles a les unitats de cures intensives. A més, han mort 6 persones, entre 57 i 94 anys.

Sanitat també ha informat de dos nous grans brots (10 contagis o més): un a Ontinyent, de 10 casos i origen social, i un altre a Borriol, de 14 casos i origen educatiu. 

Augmenta la incidència acumulada als 75 casos

La incidència acumulada en els últims 14 dies a la Comunitat Valenciana continua augmentant i se situa en els 75 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa 5 punts més des de l’última actualització (70,31) i huit punts per damunt de la mitjana espanyola (67). L'última vegada que el nostre territori va arribar a aquesta xifra de contagis va ser el 14 de setembre (75,85). 

Al conjunt d’Espanya, el Ministeri de Sanitat ha registrat aquest dijous 4.286 nous casos de coronavirus, 2.487 d'ells en les últimes 24 hores, la qual cosa eleva a 5.042.803 la xifra total de persones contagiades de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. 

Quant als morts, se n’han notificat 30 des de l'última actualització i 170 defuncions en l'última setmana. Actualment hi ha 1.933 pacients ingressats per Covid-19 a tot Espanya, 395 d’ells a l’UCI.

També et pot interessar

stats