La Comunitat Valenciana registra 45 brots en un dia, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 548 nous contagis i 9 defuncions en les últimes 24 hores.

Imatge d'arxiu de proves de coronavirus
Imatge d'arxiu de proves de coronavirus / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ha registrat 45 nous brots, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia. Les ciutats de València, Castelló de la Plana i Alacant concentren el major nombre de focus, amb sis cadascuna. Tot i això, el brot més nombrós se situa a Moncofa (Plana Baixa), d’origen social i amb huit casos.

Així, s’han produït nous focus de coronavirus a Gandia (amb 3 brots), Alzira (amb 3), Ontinyent (2 brots), Sueca (brots) Xàtiva, Morella, Algemesí, Alberic, la Vall d’Alba, Massanassa, Alfafar, Almassora, Dénia, Borriana, Teresa, la Vall d’Uixó, Carcaixent, Miramar, Sedaví i Foios.

Després que dimarts es va registrar-se la segona xifra de contagis més alta des del començament de la crisi sanitària, amb 905, aquest dimecres la xifra ha descendit fins a 548 nous contagis l’últim dia. D'aquesta manera, el total de persones que s’han contagiat s’eleva ja fins a 33.192 positius.

A pesar de l’increment dels contagis, el nombre d’ingressos als hospitals i les unitats de cures intensives es manté estable. En aquests moments hi ha 507 persones ingressades, cinc més que ahir, de les quals 68 ocupen un llit a les UCI. Per províncies, hi ha 57 persones ingressades a Castelló de la Plana (7 a l’UCI), 152 a Alacant (29 a l’UCI) i 298 a València (32 a l’UCI).

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat nou defuncions, de nou la xifra més alta des de la fi de l’estat d’alarma. D’aquestes, una s’ha registrat a Castelló, dos a Alacant i sis a València.

Augmenten els contagis a les residències

Preocupa la situació als centres de persones majors, amb 51 positius de residents i 17 contagis treballadors les últimes 24 hores. En aquests moments, hi ha algun cas positiu en 56 residències, 13 centres de persones amb diversitat funcional i 4 centres de menors.

De fet, aquest dimecres s’ha fet públic un brot amb 56 positius en coronavirus en un centre de menors de Villena (Alt Vinalopó). Fins ara, tots els casos detectats, tant residents com treballadors, són asimptomàtics.

També et pot interessar

stats