La Comunitat Valenciana registra 44 brots i vora un miler de casos actius

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareix aquest dimarts per a informar de l’evolució de la pandèmia.

Proves PCR a Peníscola en una imatge d'arxiu
Proves PCR a Peníscola en una imatge d'arxiu / À Punt NTC.

L'informe que feia públic aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal sobre la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana sorprenia per l'increment dels positius detectats. Un total de 330 casos nous que són una tercera part dels que hi ha actius en estos moments. Preocupa especialment la situació d'una residència de l'Eliana on haurien donat positiu 11 persones majors residents i tres treballadors.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, compareix aquest dimarts i les seues paraules podran seguir-se en directe pel web d’À Punt Mèdia i a través de la televisió i la ràdio. La compareixença de Barceló es produeix després d'un cap de setmana amb un repunt important de casos.

En total, a la Comunitat Valenciana hi ha 44 brots actius, nou dels quals s'han detectat des de divendres passat. Cinc a la ciutat de València, amb una trentena de casos; un a Museros, a l'Horta Nord, amb quatre casos; un altre a Mislata, a l'Horta Sud, amb cinc casos; un altre a Sueca, a la Ribera Baixa, amb set positus, i només un a la província d'Alacant, en concret a l'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa, amb cinc persones amb Covid-19 fins ara. En total, hi ha actius en estos moments 984 casos i una tercera part, 330 positius, s'han detectat durant el cap de setmana.

Especial atenció cal parar a les residències de persones majors, i la Conselleria de Sanitat Universal està fent seguiment de huit d'estos centres, on s'ha detectat algun positiu per Covid-19. La residència Cuidamont de l'Eliana seria la que més preocupa, amb 14 persones que hauiren donat positiu, 11 residents i tres treballadors. Tot i estes dades, cal recordar que des del 25 de juny no hi ha hagut cap mort en residències de persones majors a la Comunitat Valenciana i, de fet, l'última setmana no ha mort ningú a la nostra Comunitat per Covid-19. També és important assenyalar que la meitat dels positius detectats són de persones de 20 a 40 anys, la majoria dels quals o no tenen símptomes o són lleus.

També et pot interessar