La Comunitat Valenciana registra 380 nous casos, més d'un terç en residències

Es registren sis morts en un dia i 27 brots, el més nombrós a Onda amb 21 infeccions.

Una anciana entra en una residència
Una anciana entra en una residència / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimecres 380 nous casos de coronavirus, dels quals 132 s'han donat a les residències de majors entre interns (99) i plantilla (33). Aquests centres, però, no registren cap mort. Segons l'últim balanç, la xifra de geriàtrics que tenen algun contagi actiu a hores d'ara es manté invariable en 34, la mateixa xifra que dimarts. També hi ha casos a tres centres de persones amb diversitat funcional i un centre de menors.

El departament d’Ana Barceló manté sota vigilància sanitària set residències a tot el territori: una a la província de Castelló, una altra a la d'Alacant i cinc a la de València. Aquest mateix dimecres ha intervingut la residència Savia, del Puig de Santa Maria, després de detectar un rebrot "prou considerable", segons han confirmat fonts municipals, tot i que no han concretat la quantitat de persones afectades. Els casos confirmats per PCR durant les últimes dues setmanes en aquesta localitat de l'Horta de 8.630 habitants ascendeixen a 11, segons l'última actualització de dades per municipis.

La xifra de contagis diaris d'aquest dimecres, 209 menys que els comunicats el dia anterior, evidencia com la propagació del virus s'està contenint al territori a pesar del brot universitari detectat a València que deixa ja 168 positius. Els casos actius encadenen quatre dies consecutius de descens i a hores d'ara se situen en 5.408, la xifra més baixa des del 28 d'agost. Suposen un 10,10% del total de casos detectats, segons dades de la Conselleria. Des que va començar la pandèmia s'han infectat amb Covid-19 43.989 persones (diagnosticades amb PCR).

Segons dades del Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana continua en segon lloc en la incidència acumulada durant els últims catorze dies, amb 100,42 casos per cada 100.000 habitants. Només té per davant les lles Canàries, amb 97,24.

Sis noves morts

La creu, de nou, les víctimes mortals. Sanitat Universal ha informat de sis defuncions més a les comarques valencianes en les últimes 24 hores, tres d'elles a la província de València i les tres restants a la d'Alacant. La Covid-19 ha costat la vida ja a 1.680 valencians i valencianes durant la crisi sanitària.

Els hospitals valencians tenen a hores d'ara 407 pacients ingressats amb coronavirus, 17 menys que dimarts. Igualment, la pressió a les unitats de cures intensives (UCI) disminueix, en alliberar un llit respecte a l'anterior balanç: a hores d'ara n'hi ha 63 ocupats. No s'havia vist aquest indicador tan baix des de la primera setmana de setembre. A més, Salut Pública ha donat l'últim dia 574 altes a pacients amb coronavirus, que eleven el còmput de persones curades durant la pandèmia a 46.467.

El brot més nombrós, a Onda

Dels 27 brots de què informa la Conselleria de Barceló aquest dimecres, el més gran es localitza a Onda (Plana Baixa), d'origen social i amb 21 persones infectades. És el tercer focus en dos dies. Els casos en aquesta localitat, on viuen 24.000 persones, estan en ascens des del passat 2 d'octubre, i ja s'ha superat el centenar de contagis des d'aleshores. A hores d'ara se situa entre els deu municipis valencians amb major incidència acumulada de coronavirus en les últimes dues setmanes segons les dades actualitzades per municipis de la Conselleria de Sanitat Universal el passat 5 d'octubre: 458 casos per 100.000 habitants.

També les tres capitals de província sumen nous brots. A Alacant se’n localitzen dos, un de tres casos i originat en una escola, i un altre amb 5 contagiats i origen laboral. Castelló de la Plana registra quatre focus més, tots d'origen social, amb 3, 5, 6 i 7 persones infectades, respectivament. La ciutat de València en registra sis, però cap d’ells implica més de quatre contagis. Un d'aquests, amb quatre positius, s'ha detectat en una escola.

Sanitat Universal destaca que l'origen social continua sent el més comú en els brots que es comptabilitzen al territori i suposen un 66,4% del total. El segueixen els d'àmbit laboral, que suposen el 22,1%, i la resta correspon a altres àmbits.

La majoria dels nous focus, el 88,6%, són de xicoteta magnitud i no comporten més de deu casos. El 10,7% de brots tenen entre 10 i 40 contagis i només el 0,7% en tenen més de 40. Per províncies, el 58,4% s'han detectat a la de València, el 20,8%, a la d'Alacant i el 20,8%, a la de Castelló.

També et pot interessar

stats