La Comunitat Valenciana registra 288 positius nous, la xifra més alta en tres mesos

Els contagis diaris es quintupliquen en dues setmanes i s'han detectat onze brots més, tots d'origen social.

Un cambrer neteja una taula
Un cambrer neteja una taula / Mariscal (Efe)

La Comunitat Valenciana ha doblat els contagis diaris de coronavirus en només una jornada i, després de l'actualització de dades d'aquest dimecres, acumula 288 positius nous i 11 brots nous, tots d'origen social. Els positius nous s’han quintuplicat en només dues setmanes al territori valencià i suposen la xifra més alta registrada des del 2 de maig, quan el departament encapçalat per Ana Barceló comptabilitzava també els positius per tests ràpids.

Si es posa la mirada set dies arrere, els positius notificats aquest primer dimecres d’agost són 2,5 vegades superiors als del dimecres passat –quan se'n van notificar 114– i estan cinc vegades per damunt dels de dimecres 22 de juliol, quan es van registrar 57 casos nous.

Les comarques del centre del territori valencià concentren la majoria de les noves infeccions confirmades per PCR, ja que la província de València ha sumat 202 noves infeccions aquest dimecres. A la d'Alacant s’han identificat 76 nous casos, mentre que a Castelló l’expansió del coronavirus és més limitada en afegir-s'hi sols una desena de nous contagis.

D’aquestes xifres es desprén que hi ha 1.871 casos actius a la Comunitat Valenciana, o el que és el mateix, un 8,41% del total de positius. Des del començament de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, 14.275 persones s’han infectat.

Amb els onze nous brots confirmats per la Conselleria de Sanitat Universal, set dels quals es localitzen a la ciutat de València, són ja 82 focus que s’han identificat des de l’alçament de l’estat d’alarma. Tots els brots detectats a la capital valenciana tenen entre 4 i 7 casos, i s’han originat per contactes socials. A més dels contagis de València, novament l’àrea metropolitana concentra dos brots més: n'hi ha un de nou a Burjassot, amb 5 positius, i un altre a Tavernes Blanques.

A les comarques del nord no s’ha identificat cap focus nou, però Alacant i Elx acumulen nous brots, amb tres i quatre persones afectades respectivament. En total, els onze brots identificats aquest dimecres inclouen 51 persones.

Repunt d'hospitalitzacions

Les hospitalitzacions també han experimentat un lleuger repunt d’una desena de pacients respecte al balanç anterior i continuen amb la tendència ascendent dels últims dies. Als hospitals valencians hi ha 136 ingressats amb Covid-19 (74 a València, 51 a Alacant i 11 a Castelló). En canvi, en les unitats de cures intensives (UCI) dels centres hospitalaris valencians hi ha un pacient menys que el balanç anterior. Sis pacients es troben a les UCI dels hospitals de la província d'Alacant i quatre estan a la de València. La província de Castelló, per la seua banda, continua sense pacients a les UCI.

Quant a les defuncions, se n'acumula una més en la última jornada, de manera que s’eleven fins a les 1.481 les víctimes que s’ha cobrat la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

De nou, les residències tornen a presentar nous contagis, encara que en aquest cas afecten sis treballadors de l’àmbit sociosanitari. No hi ha cap resident contagiat. Tot i l’estabilitat en els contagis dels usuaris, díhuit residències de la Comunitat Valenciana presenten algun cas positiu a hores d’ara. Es tracta de catorze residències de persones majors (sis d’Alacant i huit de València), dues d’usuaris amb discapacitat i dos centres de menors.

També et pot interessar