La Comunitat Valenciana registra 171 nous positius i 16 defuncions, 12 en residències

A hores d'ara hi ha 3.949 casos actius, el 36,2% del total de persones que han contret el virus.

La Comunitat Valenciana registra 171 nous positius i 16 defuncions, 12 en residències
La Comunitat Valenciana registra 171 nous positius i 16 defuncions, 12 en residències

L'últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana comunicat per la Conselleria de Sanitat aquest divendres dibuixa un escenari pràcticament calcat a dijous. Tots els indicadors continuen en nivells molt pareguts i reprodueixen la tendència registrada en els últims dies.

La Comunitat Valenciana ha diagnosticat en les últimes 24 hores 171 nous positius per coronavirus, set més que dijous (23 a la província de Castelló, 100 a la de València i 48 a la d’Alacant). L'augment percentual és el mateix que el registrat en el balanç anterior, de l'1,5%, el que evidència que la velocitat de contagi s'ha estabilitzat quasi per complet. A més, els contagis actius continuen caient. Del total de casos 3.949, el 36,2%, estan actius a hores d'ara, i des de l’inici de la pandèmia 10.906 persones han contret la Covid-19.

Les altes tornen a pujar, per quart dia consecutiu, i representen més del doble dels positius detectats en les últimes hores: 421 persones més han superat la malaltia des de dijous (116 a la província de València, 274 a la d'Alacant i 31 a la de Castelló. El còmput total d'altes, que ha augmentat en un 7,8% respecte al balanç anterior, s'eleva ja a 5.809.

Pel que fa a les defuncions, 16 persones han perdut la vida en les últimes hores, de les quals 12 s'han produït en residències de majors. 3 de les víctimes mortals eren de la província d'Alacant, 9 de la de València i 4 de la de Castelló. Són quatre morts diàries menys que el dijous, però la xifra total s'incrementa en un 1,4% i arriba ja a 1.148.

El nombre d’hospitalitzacions manté la tendència a la baixa: hi ha 847 persones ingressades en hospitals, 71 menys que dijous. Per províncies, 99 estan a Castelló, 209 a Alacant i 539 a València. La pressió assistencial en les unitats de cures intensives també continua reduint-se cada dia que passa: aquest dijous hi ha 170 ingressats, 9 menys que dijous (19 a Castelló, 69 a Alacant i 28 a València). Crida l'atenció la baixada d'ingressos en les UCI dels hospitals de la província de València, que han passat de 86 a 28).

Fins ara, el virus ha contagiat 1.742 professionals de la sanitat, 50 més que dijous, però 1.111 ja han rebut l’alta. Per tant, ara mateix hi ha 631 casos actius entre sanitaris. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, també ha actualitzat en la compareixença diària la situació del personal sanitari de cinc departaments de salut valencians, que va utilitzar les mascaretes defectuoses que va ordenar retirar el Ministeri de Sanitat. De les 718 proves que s'han realitzat, només una ha donat positiu. Barceló, tot i això, no ha concretat si aquest positiu té relació amb l'ús de la mascareta defectuosa o amb altres factors.

El nombre de persones a les quals s'ha fet la prova PCR ascendeix a 96.406, el que suposa 4.611 més que dijous; i 18.098 test ràpids, 2.100 més. Entre les dues proves sumen 114.504.

96 residències afectades

A hores d'ara hi ha 96 residències de majors afectades per la pandèmia, tres més que dijous: 18 a la província de Castelló, 15 a la d'Alacant i 60 a la de València. En total, 1.705 residents han donat positiu i 406 han mort, 12 dels quals les últimes 24 hores. A més, 516 treballadors d’aquests centres s’han contagiat. Ara mateix, hi ha 33 residències sota vigilància activa de control sanitari, les mateixes que dijous: 9 a la província de Castelló, 9 a la d'Alacant i 15 a la de València.

Tests de seroprevalença per municipis

Barceló ha explicat que el seu departament impulsarà la realització de tests de seroprevalença en municipis de tota la Comunitat Valenciana. Seran voluntaris i, segons ha detallat la consellera, en alguns casos amb el suport del sistema d'atenció primària i altres en hospitals. L'estudi, ha aclarit, serà important per a dur a terme la desescalada, entre altres dades que es tindran presents per a prendre decisions.

D'altra banda, Barceló ha explicat que la possibilitat de fer tests ràpids per a tota la població que presente símptomes de la malaltia es planificarà quan el Ministeri de Sanitat done el vistiplau per a aquesta iniciativa.

Bars i comerços

“No podem en aquests moments prendre una decisió així si no s’ha acordat amb el govern espanyol”, ha defensat la consellera, en relació amb la petició de l'empresariat per a reobrir immediatament els establiments. I preguntada per esdeveniments com les Falles, la consellera ha evitat pronunciar-se sobre la data de celebració.

També et pot interessar

stats