La Comunitat Valenciana registra 1.759 nous contagis en l’última jornada

S’han notificat 30 nous brots, el més nombrós a Ribesalbes, a la Plana Baixa amb 10 positius associats. Tretze dels brots són d'origen laboral.

Personal sanitari fa una prova de PCR davant de l'Hospital de Gandia
Personal sanitari fa una prova de PCR davant de l'Hospital de Gandia / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 1.759 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o prova d’antígens a la Comunitat Valenciana en les últimes 24 hores, el que eleva la xifra total de positius des de l’inici de la pandèmia a 93.169 persones.

Per províncies, 162 dels nous casos s’han notificat a Castelló, 1.005 a València i 579 a Alacant. A més, s’han registrat 13 casos sense assignar.

A hores d’ara, hi ha 1.486 persones ingressades als hospitals valencians, 124 a la província de Castelló, 487 a la d’Alacant i 875 a la de València. Del total de pacients hospitalitzats, 189 es troben a les UCI, 21 a hospitals de les comarques de Castelló, 109 a les d’Alacant i 159 a les de València.

30 nous brots, quasi la meitat d'origen laboral

Pel que fa als brots, la Conselleria n'ha notificat un total de trenta. El més nombrós ha sigut a Ribesalbes, a la Plana Baixa, d'origen social i amb deu casos. Tretze dels brots són d'origen social i set s'han identificat en l'àmbit educatiu.

Vora una tercera part dels brots es localitzen a la ciutat València,8, seguida d’Ontinyent amb 3. A la resta de municipis únicament s’ha identificat un brot a: Alcoi, Altura, Barxeta, Bugarra, Burjassot, Castelló de la Plana, Crevillent, Elda, Elx, Ibi, Navarrés, l’Olleria, la Pobla de Vallbona, Requena, Sagunt Torrevella i Xàtiva.

També et pot interessar

stats