La Comunitat Valenciana rebrà 50.000 dosis de la vacuna de Moderna entre gener i febrer

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat de l'arribada a Espanya de 600.000 dosis en les pròximes sis setmanes.

Dosi de la vacuna de Moderna
Dosi de la vacuna de Moderna / Reuters

La Comunitat Valenciana rebrà 50.000 dosis entre gener i febrer de la vacuna de Moderna, que aquest dimecres va autoritzar la Comissió Europea. La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha avançat que les primeres dosis arribaran “la setmana que ve”, la següent remesa a “final de gener” i la resta durant el mes de febrer.

“És una bona notícia per a començar l'any”, s'ha felicitat Ana Barceló, que ha explicat que el nou contingent de fàrmacs permetrà “accelerar el procés de vacunació” vigent. Un procés que ja s'ha fet en 125 residències. Sanitat Universal preveu que el pròxim dilluns s'haja completat la vacunació en totes les residències de la Comunitat Valenciana.

La vacuna desenvolupada per Moderna ha demostrat una eficàcia del 94,1% en els assajos clínics. El fàrmac s'administra en dues dosis, separades per 28 dies, i ha de conservar-se a 20 graus sota zero. Una temperatura més fàcil de gestionar que els 70 graus negatius que necessita la solució de Pfizer-BioNtech.

Espanya rebrà 600.000 dosis de la vacuna en les pròximes 6 setmanes

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha tornat a advertir que venen setmanes complicades i ha anunciat que el govern espanyol preveu rebre d'ací a set o deu dies les vacunes de Moderna. L'encara ministre de Sanitat ha informat de l'arribada de 600.000 dosis en les pròximes sis setmanes. Aquesta vacuna és de doble dosi, igual que la de Pfizer. "Una segona vacuna que ve a reforçar la de Pfizer", ha remarcat.

Illa ha afegit que hi ha dues vacunes més en procés de revisió per part de l'Agència Europea del Medicament: la d'Oxford i la del grup Johnson & Johnson. El ministre també ha assegurat que la vacunació va agarrant ritme.

Les vacunes de Moderna arribaran a un punt central, a Madrid, i des d'allí s'enviaran a les comunitats autònomes. El ministre ha deixat clar que l'arribada de noves vacunes no altera el pla de vacunació ni els grups prioritaris que les rebran. "Pensem que a l'estiu podrem tindre vacunada al voltant d'un 70% de la ciutadania i que entre maig i juny hi haurà 15 o 20 milions de persones immunitzades", ha recordat Illa durant la roda de premsa d'aquest dijous.

Preguntat per les mesures anunciades per les comunitats autònomes el ministre ha mostrat el seu suport.

També et pot interessar

stats