La Comunitat Valenciana, primera en pernoctacions als càmpings i apartaments turístics al maig

L'entrada en la fase 1 de la desescalada no va evitar una forta caiguda, per damunt del 94%, als establiments extrahotelers.

Un camping, en una imatge d'arxiu
Un camping, en una imatge d'arxiu

Les xifres aportades l'Institut Nacional d'Estadística en l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers no fan més que corroborar que el mes de maig va ser roín per al turisme i els viatges pel manteniment de l'estat d'alarma. El text mostra algunes dades cridaneres, entre estes, que a pesar de la forta davallada general, la Comunitat Valenciana va encapçalar el nombre de pernoctacions en càmpings i apartaments turístics durant aquest mes. En conjunt, les pernoctacions als càmpings, apartaments turístics, albergs i establiments de turisme rural van caure un 94,4%.

En concret, la Comunitat Valenciana va sumar la major xifra de pernoctacions durant el mes de maig als apartaments turístics, amb un total de 38.290. L'estada mitjana es va situar en 22,32 dies, una de les més altes en l’àmbit autonòmic i només superada per les Balears. El grau d'ocupació va ser del 4,93% i al sector només treballaren 325 persones durant el mes de maig. La Comunitat Valenciana també va encapçalar la xifra de pernoctacions als càmpings (31.720) i de viatgers (3.392).

Pel que fa als allotjaments turístics, el nivell d'ocupació per places va ser del 7,37% i del 9,84% durant el cap de setmana. L'enquesta de l'INE mostra finalment que l'activitat dels albergs es va mantindre nul·la.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana va passar a la fase 1 el 15 de maig, fet que va permetre, entre d’altres, que els hotels i els allotjaments turístics tornaren a rebre clients, tot i que no podien accedir a les zones comunes, que continuaven tancades.

També et pot interessar