La Comunitat Valenciana, optimista sobre el canvi a fase 2

Les esperançadores xifres de la incidència del coronavirus apunten que el veredicte del Ministeri de Sanitat serà positiu.

Les terrasses valencianes han obert superant les previsions
Les terrasses valencianes han obert superant les previsions

El Ministeri de Sanitat continua analitzant la documentació remesa per la Conselleria de Sanitat per a sol·licitar el pas a la fase 2. Les dades que presenta la Comunitat Valenciana són esperançadores, i tot apunta que el govern espanyol autoritzarà l'avanç en la desescalada.

L'últim balanç de la incidència del coronavirus al territori deixa un total de 24 nous casos positius confirmats per PCR, un mort i 224 altes. Les persones que ja han superat la Covid-19, la malaltia que provoca el virus, ja representen el total dels casos que s'han detectat des de l'inici de la crisi. A més, des que el dia 11 de maig va produir-se el canvi a la fase 1 de la desescalada en alguns departaments sanitaris valencians, les altes s'han incrementat un 29%.

Pel que fa al nombre de defuncions, se n'ha registrada una en les últimes 24 hores a la província de València. La víctima, que residia en un centre de majors, eleva a 1.418 les persones que han mort diagnosticades amb el virus. La província de Castelló continua sense registrar cap defunció des de fa una setmana.

La quantitat de pacients hospitalitzats també ha experimentat una davallada. En aquests moments hi ha 206 persones ingressades, cinc menys que en l'actualització de dimarts. A hores d'ara, només hi ha 27 persones a les unitats de cures intensives (UCI) en tota la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat va anunciar el passat cap de setmana que es facilitarien les dades de la incidència del coronavirus per municipis durant la setmana, una informació que el Consell encara no ha fet pública. A falta de conéixer les xifres territorialitzades, s'espera que el veredicte del Ministeri de Sanitat siga positiu i que el dilluns 1 de juny tota la Comunitat Valenciana passe a fase 2.

Així, aquest dilluns hi podria haver comunitats en les tres fases del pla de desescalada. Les Balears han demanat el pas a la tercera de totes les illes, Andalusia el pas a la 2 de Màlaga i Granada, i Galícia i Madrid han demanat algunes mesures de flexibilització en les fases en què es troben (2 i 1, respectivament).

També et pot interessar

stats