La Comunitat Valenciana només registra una mort però duplica els contagis

Només una de cada deu persones a qui s’ha realitzat una prova PCR per a detectar presència de coronavirus ha donat positiu

Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana només ha registrat una mort per coronavirus les últimes 24 hores. Es tracta del segon dia consecutiu sense cap mort en una residència, segons ha donat a conéixer aquest dijous la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la roda de premsa per a informar de l'últim balanç de la incidència de la Covid-19. Des del 15 de març passat no es produïa només una mort a les nostres comarques. Amb tot, des que va començar la crisi sanitària han mort 1.400 persones diagnosticades amb el virus.

Barceló ha iniciat la compareixença informant que només una de cada deu persones a qui s’ha realitzat una prova PCR a la Comunitat Valenciana per a detectar presència de coronavirus ha donat positiu.

Les últimes 24 hores s'han detectat amb PCR 38 nous contagis: 7 a la província de Castelló, 20 a la de València i 11 a la d’Alacant. Per tant, la xifra de casos detectats amb aquest mètode ascendeix a 10.987.

La freqüència de contactes és ascendent, segons ha explicat Barceló, que ha convidat a la "prudència". En aquest sentit, ha explicat que la freqüència de contagis era de 0,66 quan es va demanar el canvi a la fase 1 i que ara ens trobem en 0,88%.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 271 persones hospitalitzades, 10 menys que ahir. D’aquestes, 22 corresponen a la província de Castelló (4 a l’UCI), 83 de la d’Alacant (21 a l’UCI) i 166 de la de València (14 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 39 persones

Segons l’últim balanç, 173 persones s’han recuperat del virus. D’aquestes, 8 a Castelló, 48 a Alacant i 117 a València; i des de l’inici de la pandèmia s’han curat 10.523 persones.

Quant a les proves per PCR, la consellera ha apuntat que se n’han fet un total de 182.067. En concret, des de l’11 al 19 de maig s’han practicat 4.120 proves en atenció primària, en què han donat positiu el 7,4% dels casos.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.083 i el nombre total de positius en professionals és de 607 ara mateix.

Situació a les residències

Hui dia hi ha algun cas positiu en 83 residències de persones majors, 3 menys que ahir. En concret, 11 són a Castelló, 34 a Alacant i 38 a València. En aquests moments 28 centres estan sota vigilància activa de control sanitari. Es el segon dia consecutiu que no hi ha hagut cap mort a les residències.

També et pot interessar

stats