La Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més exportacions en els primers dos mesos d’enguany

Es van exportar productes per valor de 5.259,7 milions en gener i febrer.

Un barco que transporta mercaderies per a l'exportació
Un barco que transporta mercaderies per a l'exportació / À Punt

La Comunitat Valenciana ha sigut l’autonomia que més ha exportat en els dos primers mesos de l’any. Del nostre territori han eixit productes per valor de 5.259,7 milions d’euros, segons les dades de la Direcció Territorial de Comerç de València. Aquestes xifres suposen el 11,2% de les exportacions espanyoles del primer bimestre de 2020.

Per àrees geogràfiques, les comarques del sud són les que més productes han exportat, per valor de 974,5 milions, la qual cosa representa un ascens del 7,7%. Per la seua banda, les exportacions de les comarques del nord han arribat als 1.335,3 milions d’euros, i això suposa un increment del 3,4%, mentre que les comarques del centre han registrat durant el començament de l’any un descens del 3,9% de les exportacions, amb un valor de 2.949,9 milions d’euros.

Per sectors, el de l’alimentació se situa com el més exportador, amb el 23,5% de les exportacions valencianes. En canvi, el sector de l’automoció, amb el 18% de les exportacions totals, registra un descens del 25,3% durant els dos primers mesos de l’any.

Quant a les destinacions dels productes valencians, la Unió Europea concentra el 57,3% de les exportacions. Per països, Alemanya és el client principal, amb un descens del 5,3%, seguit de França, que registra un augment del 7,7%. En tercera posició se situa Itàlia, amb un ascens del 5,1%, i el Regne Unit, en quart lloc, que registra un descens del 19,5%.

Afectació de la pandèmia

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat la importància d’apostar pel comerç internacional tot i les circumstàncies actuals derivades del la crisi del coronavirus: “La pandèmia ha alentit els intercanvis internacionals i tindrà un efecte negatiu en les economies de tot el món, per la qual cosa és imprescindible continuar fent costat a les empreses perquè estiguen preparades quan es reactive el comerç internacional”, ha explicat.

Per la seua banda, la Cambra de Comerç de València estima que fins a Cap d’Any, com a mínim, no es recuperaran les exportacions de la Comunitat Valenciana dins d’Europa. L’automoció i sectors manufacturers, com ara el del moble, el calcer o el taulell, són els més afectats ara per ara. No obstant això, les exportacions han crescut en altres mercats com el Canadà, Turquia, Egipte o el Marroc. Les previsions d’aquesta institució és que, tot i la crisi, els fluxos del comerç no canvien.

També et pot interessar

stats