La Comunitat Valenciana ja és la regió europea amb més coronavirus

Segons l'ECDC, acabem la tercera setmana de l’any amb 1.821 casos per cada 100.000 habitants.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Marko Djokovic (Efe)

Líders en el pitjor moment. Amb l’epidèmia descontrolada, la Comunitat Valenciana ja és la regió europea amb les majors dades de contagi per coronavirus. Segons l'últim informe del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC), hem acabat la tercera setmana de l’any (del 19 al 24 de gener) amb una xifra a la qual no arriba cap altra de les 378 regions europees: 1.821 casos per cada 100.000 habitants.

Les dades que arreplega aquesta agència europea oficial donen fe de la meteòrica propagació del coronavirus en l’últim mes al País Valencià. Segons l’ECDC, vam acabar el 2020 ocupant el lloc 117 en el rànquing regional europeu. Una setmana després vam escalar fins al lloc 76. El 17 de gener ja estàvem en el 27 i ara l’encapçalem. En un mes hem multiplicat per 4 les xifres.

A més de nosaltres, l’estadística de l’ECDC mostra que entre les 20 pitjors regions europees hi ha unes altres 4 comunitats autònomes (Múrcia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i La Rioja), a més de la ciutat autònoma de Melilla. Junt amb Espanya, el top 20 europeu el completen regions de tres països més: Txèquia, Portugal i Eslovènia.

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties recull totes les seues dades de fonts oficials de cada país. Ara bé, adverteix que poden quedar afectades per l’estratègia de test i proves epidemiològiques que faça cada estat. A més, recorda que per a poder comparar la situació epidemiològica de cada territori cal tindre en compte altres factors, com l’índex de positivitat, la sobremortalitat i les taxes d’ocupació hospitalària i de llits UCI.

També et pot interessar

stats