La Comunitat Valenciana inicia la vacunació contra la Covid-19 del personal sanitari de primera línia

La vacuna de Pfizer s'administra tant en atenció primària com en centres hospitalaris i es prolongarà tot el cap de setmana.

Administració de la vacuna al centre de salut de Benimaclet

La Comunitat Valenciana ha iniciat aquest divendres el procés de vacunació contra el coronavirus del personal sanitari de primera línia mentre, en paral·lel, es continua la vacunació d'usuaris i treballadors de residències.

La vacunació s'ha iniciat de manera simultània amb el repartiment de dosis de la vacuna de Pfizer entre tots els departaments de Salut de la Comunitat Valenciana. El procés de vacunació a professionals sanitaris, tant en atenció primària com en hospitalària, es prolongarà durant tot el cap de setmana, incloent-hi aquest dissabte i diumenge.

Es considera personal de primera línia el que té més risc d'exposició per dur a terme activitats en l'atenció directa de pacients de Covid, així com per tindre més probabilitat de tindre contacte amb una persona amb infecció. A més, aquest grup de població també està prioritzat pels principis de benefici social i reciprocitat.

Isabel Cantarino, coordinadora d'Infermeria del centre de salut de Benimaclet, a València, ha explicat la importància que té que “els professionals sanitaris estiguem protegits amb la vacuna, per a poder protegir la salut dels pacients”.

L'infermer Roberto Martín, que apareix rebent la vacuna, i la infermera Laura Sebastián han sigut els primers professionals que han rebut la primera dosi de la vacuna al centre de salut de Benimaclet.

També et pot interessar