La Comunitat Valenciana dobla els nous contagis l’última setmana pels brots a les comarques del centre

La setmana del 6 de juliol es van diagnosticar una mitjana de 22 casos, una xifra que augmenta fins a 40 la setmana següent.

Nous contagis de coronavirus les dos últimes setmanes a la Comunitat Valenciana
Nous contagis de coronavirus les dos últimes setmanes a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ha doblat la xifra de nous contagis de coronavirus les dos últimes setmanes a causa dels brots registrats a les comarques del centre. De mitjana, la setmana del 6 al 12 de juny es van diagnosticar 22 nous casos, una dada que s’eleva fins a vora 40 noves persones infectades la setmana del 13 al 19 de juliol.

La província de València és l’única que dobla el nombre de nous contagis i passa de 14 en la setmana del 6 de juny a 26,8 casos de mitjana diagnosticats la darrera setmana. Dels 23 brots que hi ha al territori valencià, a les comarques del centre hi ha quinze focus que es localitzen a Rafelbunyol, València, Manises, Cullera, Gandia, Fortaleny, Foios, Burjassot, Guadassuar, Xirivella i Llíria, amb 166 persones afectades. El brot de Gandia és el que més casos presenta, amb un total de 84 contagis fins aquest dimarts.

Castelló també manté la tendència en ascens en les darreres setmanes, on s’ha augmentat de 3,8 nous casos de mitjana fins a 5,6 en els últims dies. Les comarques del nord registren quatre brots a Càlig, Borriana, Peníscola i Castelló de la Plana, amb un total de 70 contagis.

Pel que fa a la província d’Alacant, la mitjana de nous contagis creix però no de manera tant accentuada. La setmana del 6 al 12 de juny es van diagnosticar 4,6 nous casos, xifra que creix fins a 5,8 noves persones infectades del 13 al 19 de juliol. Les comarques del sud són les menys afectades pels nous brots de coronavirus, amb 3 focus a Benidorm, Elx i Santa Pola i 16 persones contagiades.

Espanya triplica els nous casos

Aquesta tendència en ascens s’accentua més al conjunt del territori espanyol. Tal com va explicar el passat dilluns la directora adjunta del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, en les últimes tres setmanes el nombre de casos a Espanya s'ha triplicat. La setmana del 29 de juny la mitjana era de 370 nous casos diagnosticats, la setmana del 6 de juny era de 650 i la setmana passada la xifra es va situar en 1.200.

També et pot interessar

stats