La Comunitat Valenciana controla l'avanç de la pandèmia tot i el focus universitari de València

Repunten les morts amb 13 de noves i es registren 30 brots més, el més gran a Requena amb 22 infeccions.

Una tècnica sanitària fa una prova PCR a una dona
Una tècnica sanitària fa una prova PCR a una dona / Europa Press

La incidència de la Covid-19 es manté estable a la Comunitat Valenciana tot i el brot massiu originat arran d'una festa universitària a la residència Galileo Galilei de València fa dos dissabtes, que deixa ja 168 persones infectades. Segons les dades actualitzades aquest dimarts per la Conselleria de Sanitat Universal, s'han registrat 589 contagis en les últimes 24 hores. Són 60 més que ahir, però la xifra s'ha mantingut en una franja similar, entre 500 i 600 casos, des de dimarts passat.

La Comunitat Valenciana, però, ha perdut la primera posició que ostentava en incidència acumulada a tot Espanya en els últims catorze dies, ja que s'hi han avançat les Illes Canàries (104,38 i 99,19 contagis per cada 100.000 habitants, respectivament). Des de l'inici de la pandèmia hi ha 43.609 persones diagnosticades de Covid-19 amb PCR al territori.

El fet que les altes (638 confirmades l'últim dia) estiguen per damunt dels positius detectats ajuda al fet que el nombre de casos actius de coronavirus a hores d'ara en el territori continue estable. Sanitat Universal en comptabilitza aquest dimarts 5.569 (17 menys que en el balanç anterior), el que suposa un 10,48% del total dels positius.

Una altra vegada, la cara més negativa de la pandèmia són les defuncions, amb tretze més aquest dimarts, dues en residències de majors. La xifra quasi triplica el registre del balanç de dilluns i és la més alta notificada en dues setmanes. El repunt podria explicar-se pels possibles retards en les comunicacions dels hospitals que es produeixen el cap de setmana i és la conseqüència de la major incidència acumulada de Covid-19 que es registrava fa un parell de setmanes.

Les hospitalitzacions es mantenen amb la mateixa xifra de dilluns, 424 persones ingressades, i augmenten en quatre els pacients a les unitats de cures intensives (UCI), fins a 64. Les comarques del sud continuen registrant la quantitat més alta de persones ingressades, amb 32 a hores d'ara. Les províncies de València i Castelló tenen 26 i 6 pacients, respectivament.

El brot més gran, a Requena

Sanitat Universal comptabilitza 30 nous brots a tot el territori, el més nombrós dels quals es troba a Requena, amb 22 infeccions d'origen laboral. Les ciutats de Castelló de la Plana i València concentren un terç dels brots comunicats, amb cinc cadascuna d’aquestes, que impliquen 53 persones en conjunt.

Onda, a la Plana Baixa, ha registrat dos nous brots, de tres i deu positius, respectivament. Els casos en aquesta localitat de la Plana Baixa, on viuen 24.000 persones, estan en ascens des del passat 2 d'octubre, i ja s'ha superat el centenar de contagis des d'aleshores. A hores d'ara se situa entre els deu municipis valencians amb major incidència acumulada de coronavirus en les últimes dues setmanes segons les dades actualitzades per municipis de la Conselleria de Sanitat Universal: 458 casos per 100.000 habitants.

Un brot d'origen social amb set contagis registrat a Torre Baixa, al Racó d'Ademús, dispararà més la incidència acumulada en aquest xicotet poble de 411 habitants. El municipi ha registrat només dos casos durant tota la crisi sanitària i s'havien detectat fa més de catorze dies.

També et pot interessar

stats