La Comunitat Valenciana comença l’octubre frenant l’avanç de la segona onada

És la comunitat amb la incidència més baixa per segona setmana, amb 42 casos per cada 100.000 habitants.

Proves PCR a Alacant en una imatge d'arxiu
Proves PCR a Alacant en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La incidència de la segona onada de coronavirus a la Comunitat Valenciana continua en l'estabilització progressiva que va iniciar durant la primera setmana de setembre. Per segona setmana consecutiva, es manté com la comunitat autònoma amb la incidència acumulada més baixa dels últims set dies a Espanya, amb 42 casos per cada 100.000 habitants.

Per segon dia consecutiu, els casos actius estan en baixada i registren mínims iguals que els de la fi d’agost. En aquests moments hi ha 5.639 persones malaltes de Covid-19 al territori valencià, un centenar menys que dimecres passat (5.545). Representen el 10,94% del total de positius detectats durant tota la crisi sanitària.

Milloren també les xifres de nous contagis. La Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat aquest dijous 562 positius, vora una cinquantena menys que el balanç de la jornada anterior (613). Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia puja ja a 41.300. Per províncies, s’han registrat 60 nous casos a la de Castelló, 203 a la d’Alacant i 299 a la de València.

La xifra d'altes, encara que és inferior a la de dimecres, supera la de nous casos diaris per tercer dia aquesta setmana. Amb 674 pacients més que han superat la malaltia, el total persones que s'han curat durant els mesos de pandèmia arriben ja a 43.512.

La cara més negativa de les dades la posen una jornada més les morts, amb huit més, cap d’elles en una residència d’ancians. És la xifra més alta d'aquesta setmana. Fins ara 1.651 valencians i valencianes han perdut la vida diagnosticats amb Covid-19.

Un quart dels brots, a València

Set dels 28 brots de què informa el departament dirigit per Ana Barceló es troben a la ciutat de València, un quart de tots els nous focus. Els més nombrós s’ha registrat a València, amb 23 contagis, i té el seu origen en el grau de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València. Dos alumnes donaren positiu per coronavirus després de celebrar una festa en un pis.

Sanitat Universal adverteix que l'àmbit social continua sent l'origen més freqüent en l'aparició dels brots valencians. Està darrere del 67% dels casos, seguit per l'àmbit laboral, amb el 18,6%. La resta pertany a altres àmbits.

Per grups d'edat, entre 35 i 64 anys es produeixen la majoria de contagis amb un 44,4%, seguit del grup d'edat de 15 a 34 anys amb un 31,7%. A més, el 90% dels nous brots són de xicoteta magnitud, és a dir, amb menys de deu casos, i el 98,6% es produeixen en l'àmbit comunitari.

També et pot interessar

stats