La Comunitat Valenciana bat un nou rècord: se'n diagnostiquen 829 positius més i 26 brots

Les hospitalitzacions es contenen, ja que hi ha 335 pacients ingressats, 39 d’ells a l’UCI. També es registra una altra defunció.

Imatge d'arxiu de l'Hospital Arnau de Vilanova de València
Imatge d'arxiu de l'Hospital Arnau de Vilanova de València / Europa Press

Els contagis diaris diagnosticats a la Comunitat Valenciana han batut un nou rècord aquest dimecres, en notificar-se 829 casos, la xifra més alta des que es comptabilitzen els afectats per Covid-19. Són 57 infeccions més que les arreplegades en l’últim balanç, quan ja es va registrar la xifra més alta de contagis des del començament de la pandèmia, i suposen un augment superior al 150% respecte a la situació de fa un mes, quan la corba de contagis començava a repuntar. Una nova víctima i quatre hospitalitzats més, que eleven a 335 els ingressos, són altres de les xifres que l’avanç de la pandèmia deixa al territori valencià.

Part dels 829 nous contagis es vinculen a 26 brots, catorze dels quals radicats a València i l'àrea metropolitana. Les trobades socials estan darrere de tots els brots, excepte en tres, que són d’origen laboral. Únicament els brots confirmats a València suposen 45 contagis.

Dénia, el Fondó de les Neus, Banyeres de Mariola, Bétera i València són les localitats que presenten els brots més nombrosos, amb set afectats cadascuna. A més, Nules, el Villar, la Pobla de Vallbona –amb dos focus–, Oriola, Algemesí, Onda, Benidorm, Paterna, Montcada i Catarroja són altres dels municipis que presenten brots menys nombrosos.

Les xifres confirmades per Sanitat Universal eleven a 21.599 les persones contagiades des que la pandèmia va començar a prendre força al nostre territori. De totes, a hores ara, 4.825 persones tenen el virus actiu, fet que suposa el 16,04% del total de positius.

Més de mig miler de casos en les comarques del centre

Per comarques, les del centre són les que presenten més nous casos aquest dimecres, 520; seguides per les del sud, amb 220 nous pacients; i les del nord, on s’han diagnosticat 89 noves infeccions. D’aquestes dades es desprén que sols en dues setmanes els contagis s’han disparat més d’un 200%, ja que el 12 d’agost, quan l’escalada de noves infeccions repuntava notablement, al territori valencià només s’havien registrat 271 contagis.

A pesar de l’augment de les infeccions, per a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, s’està produint “un creixement sostingut del nombre de casos, ja que hi ha major capacitat de detecció”. En l'última jornada s’han fet 9.403 proves PCR i 357 tests ràpids. En aquest sentit, Barceló ha apuntat que el 40% dels casos actius que identifica la sanitat valenciana corresponen a pacients asimptomàtics.

Un altre dels enclavaments on cada vegada circula més el coronavirus és el de les residències de persones majors, quatre més que ahir. Un total de 37 presenten casos actius, encara que la Conselleria de Sanitat Universal puntualitza que el 75% d’aquests centres tenen un únic positiu. Matisos a banda, ja hi ha quatre residències d’ancians sota vigilància activa de control sanitari i tres dels nous contagis són de residents d’aquests centres.

També repunta a les residències de persones amb discapacitat, que acullen algun usuari amb Covid-19. D’ahir a hui s’han duplicat, en passar de tres a sis. A més, hi ha quatre centres de menors també amb algun positiu de coronavirus.

L’augment d’hospitalitzacions, en canvi, està més contingut i no augmenta en la mateixa proporció que els nous contagis. Els centres sanitaris acullen 335 pacients (216 a les comarques del centre, 89 a les del sud i 30 a les del nord), quatre més que ahir. A més, a les unitats de cures intensives han entrat tres pacients més durant l'última jornada i acullen un total de 39 malalts amb Covid-19. Les UCI que n'acumulen més són les de les comarques centrals, amb 22; seguides per les de les comarques del sud, amb 14 i, finalment, les de les comarques del nord són les que estan més buides de malalts amb Covid-19: només en tenen tres.

A pesar d’aquest augment moderat de les hospitalitzacions, si els ingressos s’analitzen amb perspectiva, són un 81% majors que fa únicament dues setmanes –el 12 d’agost hi havia 185 ingressos–, però l’augment percentual encara és més cridaner, si s’atén a finals del mes passat. El 27 de juliol hi havia 81 persones amb Covid-19 ingressades, una xifra un 313% inferior a l’actual.

Barceló defensa que la situació és "diferent" a la de març i abril

Aquesta situació als hospitals ha portat la consellera de Sanitat Universal a assegurar, aquest dimecres, que la situació de la pandèmia a la Comunitat Valenciana és "diferent" de la viscuda en els mesos de març i abril, perquè en aquests moments el sistema sanitari "no està tensionat" quant a hospitalitzacions i ingressos en UCI.

Durant l’última jornada s’ha registrat una nova defunció, de manera que les víctimes de la pandèmia arriben a les 1.503 al territori valencià.

També et pot interessar

stats