La Comunitat Valenciana assoleix el rècord d’incidència acumulada en 14 dies

El nostre territori registra 346,8 contagis per cada 100.000 habitants, més de 100 punts per damunt de la mitjana espanyola.

Un carrer d'Alacant, amb desenes de vianants, en una imatge d'arxiu
Un carrer d'Alacant, amb desenes de vianants, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La incidència acumulada del coronavirus al territori valencià bat rècord. La Comunitat Valenciana ha assolit aquest dimecres la proporció més alta de contagis per cada 100.000 habitants des del començament de la pandèmia, en situar-se en 346,88 infeccions en les últimes dues setmanes, segons les dades del Ministeri de Sanitat. L'anterior registre màxim era de 311 casos cada 100.000 habitants, i es va registrar el 13 de novembre.

El territori valencià presenta quasi un centenar més de contagis per cada 100.000 habitants que la mitjana nacional, que se situa en 253,74 en els últims catorze dies. I, amb aquestes dades, la Comunitat Valenciana continua mantenint-se com a tercera autonomia amb major incidència acumulada, sols per darrer de Balears i de Madrid.

A més, la incidència acumulada de la Covid-19 al nostre territori s’ha disparat un 12,16 % en només 24 hores. Si ahir dimarts aquesta xifra era de 309,27 positius, valor que ja suposava un important repunt respecte a la setmana anterior, hui dimecres ha augmentat 36 punts.

Els contagis a la Comunitat Valenciana mantenen la tendència a l’alça durant tota aquesta setmana. De fet, aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat ha confirmat 2.531 noves infeccions. Aquesta tendència podria mantindre’s en els pròxims dies, quan la mobilitat entre municipis i les reunions familiars poden augmentar aquesta xifra encara més.

D’altra banda, i pel que fa als contagis al conjunt d’Espanya, el departament del ministre Illa ha confirmat 12.386 nous casos, el que suposa 1.732 contagis més que ahir dimarts i 1.308 que el dimecres passat. Quant a les defuncions, el Ministeri de Sanitat n’ha notificat 178, una quantitat menor que la dels últims dies, quan s’havien sobrepassat àmpliament les 200 víctimes.

La pressió hospitalària estable

A pesar de l’augment de contagis registrat a tot Espanya, la situació als hospitals del conjunt del país es manté quasi en els mateixos nivells que la última setmana. Amb 11.328 pacients amb Covid-19 hospitalitzats, 172 menys que ahir, poc més del 9% dels llits hospitalaris del conjunt del país estan ocupats per usuaris amb coronavirus.

En les unitats de cures intensives (UCI), en canvi, hi ha 26 pacients més que ahir dimarts. Les unitats de crítics dels hospitals espanyols compten actualment amb 1.932 persones, o el que és el mateix, el 20,20% de les places disponibles en aquestes unitats tenen algun usuari contagiat de coronavirus.

La Comunitat Valenciana supera àmpliament aquests percentatges, donat que el 13,25% dels llits dels hospitals ja estan ocupats per pacients amb Covid-19. El mateix ocorre en els llits de les UCI valencianes: més d’una quarta part, un 25,63%, ja estan ocupats per pacients amb la infecció.

També et pot interessar

stats