La comunitat mèdica es concentra per a reclamar participació en la gestió sanitària valenciana

També ha demanat un pressupost adequat per a sanitat i eliminar la precarietat laboral del col·lectiu.

Imatges de la concentració davant del Palau de la Generalitat
Imatges de la concentració davant del Palau de la Generalitat / À Punt NTC

Un centenar de metges i metgesses valencians han reclamat al Consell, aquest dissabte al migdia, que se'ls tinga en compte en la gestió sanitària. Ho han fet en una concentració que ha convocat l’Associació de Metges Units pels seus Drets en totes les comunitats autònomes i que, en el cas de la valenciana, s’ha fet davant del Palau de la Generalitat.

Segons ha expressat aquesta agrupació professional creada recentment, la comunitat mèdica diu “prou” al menyspreu als professionals i a la mala gestió de la sanitat. En el manifest llegit en la concentració s’ha afirmat que és hora de passar dels aplaudiments als fets i les solucions.

A més, durant l’acte de protesta s’ha guardat un minut de silenci en homenatge a la “dedicació i valentia” dels professionals sanitaris que han perdut la vida durant la pandèmia, els noms dels quals s’han llegit en veu alta.

L’Associació de Metges Units pels seus Drets considera que la falta d'inversió durant molts anys ha deixat "en coma" la sanitat, que "ha arribat a la vora de l'abisme en aquesta pandèmia, sobrevivint només gràcies a l'esforç monumental i incondicional del seu capital humà: els professionals sanitaris".

"Hem plantat cara dignament a aquesta pandèmia, però serem capaços d’eixir airosos d'un probable rebrot pròxim si tenim uns sanitaris exhaustos i maltractats? Podrem assumir les tremendes llistes d'espera que s'han generat amb uns sanitaris al límit?", es pregunten.

Una cadena per la millora de la sanitat

En la concentració d’aquest dissabte el personal mèdic ha exigit una reunió amb els responsables de la sanitat valenciana per a transmetre’ls les propostes, entre les quals hi ha “uns pressupostos ajustats a la sanitat que la societat mereix” i que s'erradique definitivament la precarietat laboral instaurada de manera crònica en el sistema sanitari, a més que s’escolte els professionals mèdics a l'hora de planificar l'atenció sanitària.

L’Associació de Metges Units pels seus Drets va demanar als facultatius que han participat en aquesta concentració que hi acudiren amb mascareta, fonendoscopi, una bata posada i una altra més per a fer una cadena. Els professionals valencians que no han pogut desplaçar-se a la seu del Consell a València han sigut instats per l’agrupació a manifestar-se a les seus de la Generalitat al carrer Major de Castelló i a la Rambla de Méndez Núñez a Alacant.

També et pot interessar

stats