La Comunitat de Madrid restringeix la mobilitat en 37 zones sanitàries

La mesura entra en vigor dilluns i afecta 6 districtes de la capital.

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el vicepresident madrileny, Ignacio Aguad, i el conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz, ofereixen una roda de premsa per a anunciar les restriccions de mobilitat per a fer front al coronavirus
La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el vicepresident madrileny, Ignacio Aguad, i el conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz, ofereixen una roda de premsa per a anunciar les restriccions de mobilitat per a fer front al coronavirus / Juanjo Martín (Efe).

La Comunitat de Madrid restringirà a partir de dilluns la mobilitat en 37 zones sanitàries, on els índexs de coronavirus són superiors als 1.000 contagis per cada 100.000 habitants. Així ho ha anunciat la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en roda de premsa acompanyada del conseller de Sanitat, Enrique Ruíz Escudero.

Les restriccions de mobilitat afectaran zones on viuen 855.193 persones. Es tracta de 26 zones de 6 districtes de la ciutat de Madrid (Carabanchel, Usera, Villaverde, Villa de Vallecas, Puente de Vallecas i Ciudad Lineal) i 11 zones d'altres 7 municipis la comunitat autònoma (Fuenlabrada, Humanes, Moraleja de Enmedio, Getafe, Parla, San Sebastián de los Reyes i Alcobendas). Les incidències més altes es registren als districtes de Puente de Vallecas (amb 1.240 contagis per cada 100.000 habitants), Villaverde (1.157) i Usera (1.155).

Les mesures, que entren en vigor aquest dilluns i tenen una vigència de 14 dies, són, entre altres:

  • Es restringeix l'entrada i l'eixida de les zones, excepte desplaçaments per a assistir a centres sanitaris, obligacions professionals, assistència a centres educatius, assistència a persones majors o dependents, desplaçaments a entitats financeres o acudir a citacions judicials.
  • Es permet la circulació de persones que viuen dins dels àmbits, sempre respectant les mesures de seguretat.
  • Es desaconsella a la població que es desplace en cas que no siga necessari.
  • L'agrupació de persones en activitat o en activitats socials tant en via pública com en espais privats es limita a màxim 6 persones, a excepció que convisquen.
  • L'assistència als llocs de culte queda limitada a un terç de la capacitat.
  • Els vetlatoris es limiten a 15 persones en espais a l'aire lliure i 10 en espais tancats.
  • Els establiments no podran superar el 50% de l'aforament i l'hora de tancament límit seran les 22:00 hores.
  • En l'hostaleria els aforaments màxims seran del 50% i se suspén el servei en barra. El tancament també serà a les 22:00 h.
  • Se suspén l'activitat de parcs i jardins per a ús públic.

Centenars de persones es manifesten contra les mesures

Aquest divendres de vesprada centenars de persones s'han concentrat a la Puerta del Sol, davant de la seu de la Comunitat de Madrid, per a demanar la dimissió de la presidenta d’aquesta autonomia, Isabel Díaz Ayuso, després de l’anunci de les restriccions. Les vora 350 persones manifestants, segons fonts policials, i al voltant de 1.000, segons associacions veïnals, consideren que les noves mesures són “classistes” i “segregadores”.

Entre els assistents a aquesta concentració, convocada a través de les xarxes socials, es trobaven el Sindicat d'Estudiants, el col·lectiu Sindicalistes d'Esquerra i diverses associacions veïnals dels districtes i barris del sud, que han demanat la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

També et pot interessar

stats