Compromís reclama a Interior la cessió d'ús del CIE de Sapadors com a espai sociosanitari

Proposa una regularització "sense condicions" de tots els migrants en situació irregular en declarar-se l'estat d'alarma.

Imatge del CIE de Sapadors
Imatge del CIE de Sapadors / Arxiu

La diputada de Compromís i portaveu de Drets Humans en les Corts, Cristina Rodríguez, ha reclamat aquest divendres al govern espanyol que estudie la possibilitat de cedir l'ús del CIE de Sapadors de València com a espai sociosanitari, com s'ha fet amb altres dotacions de les forces de seguretat de l'Estat, per a fer front a la Covid-19.

És el cas, per exemple, de l'antiga caserna de Mislata que es reconvertirà en residència pública i centre de dia per a persones majors i serà gestionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La formació explica en un comunicat que aquesta reconversió d'ús ajudaria a millorar i absorbir unes infraestructures sociosanitàries que han de poder respondre a una pandèmia sense precedents. "Aquest equipament serviria per a respondre amb més recursos al pla de reconstrucció postpandèmia", ha suggerit Rodríguez al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Juntament amb aquesta reclamació, Rodríguez ha registrat una proposició no de llei per al debat a les Corts en què s'insta al govern central a fer una regularització "sense condicions" de totes les persones migrants que es trobaven de manera irregular a l'estat espanyol amb data 14 de març de 2020, dia d'entrada en vigor del reial decret de l'estat d'alarma.

L'Esquerra Confederal se suma a la petició

Carles Mulet, senador de Compromís, ha presentat una pregunta amb resposta escrita en nom del grup parlamentari Esquerra Confederal al Senat. S'hi reclama al govern que estudie la cessió tant del CIE de Sapadors com la resta de CIE de l'estat perquè s'utilitzen com a espais sociosanitaris.

Així, Endavant Andalusia, Catalunya en Comú Podem, Geroa Bai, Més Madrid i Més per Mallorca se sumen a la petició de regularització incondicional de totes les persones migrants realitzada per Compromís a les Corts.

El grup també demana revocar totes les ordes d'expulsió en vigor per raons humanitàries i “per responsabilitat amb la preservació de la salut pública cap a països tercers”. En aquesta línia, s'urgeix a renovar de manera automàtica tots els permisos de residència i de treball pendents de tramitació i paralitzats a conseqüència de l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats