Compromís no donarà suport a l’estat d’alarma si el fons contra la Covid-19 no es reparteix segons el pes poblacional

La formació taronja ha anunciat una reflexió sobre el sentit del seu vot.

Imatge d'arxiu d'una executiva de Compromís
Imatge d'arxiu d'una executiva de Compromís / Compromís

La comissió de coordinació institucional de Compromís ha decidit que no donarà suport a la prolongació de l’estat d’alarma si el fons autonòmic contra la Covid-19 no es reparteix segons el pes demogràfic i exigeix un "compromís explícit" a l'executiu de Pedro Sánchez.

Aquesta és una de les condicions que posa la coalició al govern espanyol, indicant que tots els territoris han de tindre els mateixos recursos per habitant per a combatre aquesta pandèmia, segons expliquen en una nota de premsa.

La segona condició és que s’establisquen mecanismes de participació en la capacitat de decisió sobre les fases de la desescalada, “tenint en compte el coneixement de proximitat que des de l'administració autonòmica es té del que passa al seu territori”.

Finalment, Compromís exigeix que l’ingrés mínim vital que impulsa el govern espanyol gestione conjuntament amb els governs autonòmics.

Un enfrontament aquest matí al Congrés entre el diputat Joan Baldoví i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha motivat que la formació taronja anunciara que reflexionaria sobre suport al govern espanyol en la prolongació de l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats