Compromís demana transparència al govern estatal

La coalició valencianista exigeix una explicació detallada dels motius pels quals 14 àrees sanitàries no han passat a la fase 1.

El diputat de Compromís Joan Baldoví en una imatge d'arxiu
El diputat de Compromís Joan Baldoví en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Compromís "no comparteix" la decisió del govern espanyol, que únicament ha permés que deu dels vint-i-quatre departaments de salut valencians hagen passat a la fase 1 del pla de desescalada. La coalició ha demanat una "explicació justificada de la decisió" o una rectificació.

Segons la formació valencianista, i en la línia de les declaracions de la Conselleria de Sanitat, el país valencià "compleix perfectament els requisits establits".

Compromís també ha demanat que el Racó d'Ademús s'incloga en la fase 1 del pla de desescalada, ja que és un territori envoltat de províncies que sí que passen a aquesta fase. L'enclavament, que pertany al departament de Salut d'Arnau de Vilanova-Llíria, romandrà en la fase 0. Des de Twitter, la coalició ha demanat una rectificació al Ministeri de Sanitat i que la situació s'equipare a la del comtat de Treviño. L'enclavament de Burgos envoltat per territori basc passarà a la fase 1 com Euskadi.

També et pot interessar

stats