Compromís demana la compra de mascaretes transparents per al professorat d'educació especial que les necessiten

Encara que en aquests moments no hi ha un model homologat, la diputada Papi Robles exigeix que s'estudie aquesta possible adquisició.

Compromís demana la compra de mascaretes transparents per al professorat d'educació especial que les necessiten
Compromís demana la compra de mascaretes transparents per al professorat d'educació especial que les necessiten

La diputada i portaveu de Compromís en la comissió d'educació i cultura a les Corts, Papi Robles, ha registrat una proposta perquè el Parlament valencià inste el Consell a estudiar i realitzar la compra de mascaretes adaptades per al professorat que treballa amb l'alumnat que necessita un suport visual de la comunicació verbal, una vegada es trobe un model que tinga la corresponent homologació.

"Parlem de mascaretes transparents que permeten visualitzar el moviment de la boca dels i les docents i que, evidentment, han de comptar amb l'homologació adequada per al seu ús com a element de protecció", ha afegit Robles en un comunicat. Segons ha apuntat la diputada de Compromís, "l'inici del curs escolar el passat 7 de setembre ha estat precedit de la implementació de les mesures necessàries per a garantir la higiene, la seguretat i la protecció a les escoles que ajuden a minimitzar la transmissió de la Covid-19. Però els i les alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu poden necessitar, en molts casos, una comunicació verbal concisa, amb suport visual, on el moviment de la boca puga servir de referència".

D'aquesta manera, la diputada feia referència a l'alumnat amb dificultats o discapacitat auditiva, aquell que necessita suport d'audició i llenguatge o rehabilitació en logopèdia, alumnat amb dificultats en l'aparell bucofonador o alumnat amb necessitats de reforç en l'aprenentatge de la lectoescriptura", ha explicat.

Per aquest motiu, Compromís ha formulat aquesta proposta "per a buscar una possible solució ara que acaba de començar el curs", amb l'ús de modalitats de mascaretes amb materials transparents per al professorat "que els permetria una comunicació amb suport visual".

Encara que en aquest moment no existeix material d'aquest tipus que tinga l'homologació corresponent que garantisca una protecció adequada, Robles ha insistit en la necessitat d'efectuar un seguiment dels avanços en aquesta mena de mascaretes" per a poder realitzar una compra, quan es trobe un model amb la corresponent homologació, i proporcionar-lo al professorat que treballa amb els xiquets i les xiquetes amb necessitats específiques vinculades a la comunicació, que garantisca i facilite el seu aprenentatge escolar".

També et pot interessar

stats