La compravenda d'habitatges pateix la davallada més gran de la sèrie històrica

Va caure al maig un 64,2% interanual. La retallada a Espanya va ser del 53,7%, també la major de la sèrie.

Un imatge de vivendes | Arxiu
Un imatge de vivendes | Arxiu

Es desploma la compravenda d'habitatges. A la Comunitat Valenciana es van registrar al maig 2.790 operacions, el nombre més baix de la sèrie històrica i un 64,2% menys que un any abans. És la davallada més gran de la sèrie històrica. Són dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística.

La Comunitat Valenciana és la segona amb la caiguda més acusada, només superada per les Canàries (-69,5%), i seguida per Astúries (-62,9%). Les caigudes més suaus es van registrar a Madrid (-38,7%) i a Galícia (-44,7%).

Tot i això, la Comunitat Valenciana, amb 70, ha sigut la segona amb més transaccions per cada 100.000 habitants. La primera va ser la Comunitat de Madrid (73), i la tercera Catalunya (68).

Al mes de maig, a tot Espanya, la compravenda de vivendes ha caigut deu punts menys que al territori valencià, un 53,7%, amb vora 22.400 operacions. És la xifra més baixa des del novembre del 2013.

Segons les dades de l'INE, amb aquesta davallada, la més pronunciada de tota la sèrie també a escala estatal, la compravenda d'habitatges encadena tres mesos consecutius de taxes interanuals negatives, tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana.

L'INE recorda que, a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma, es va limitar la llibertat de circulació de les persones, amb algunes excepcions, i ha agraït al Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils d'Espanya (Corpme), font primària de les dades d'aquesta estadística, l'esforç d'informació que ha realitzat i que ha possibilitat la publicació de les dades de maig amb una taxa de resposta del 95%, similar a la de mesos anteriors.

També et pot interessar

stats