La compravenda d’habitatges a la Comunitat Valenciana creix un 2% al febrer

Segons l’INE, al conjunt d’Espanya aquesta taxa ha augmentat un 0,1% respecte al mateix mes de l’any passat.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

La compravenda d’habitatges inscrits en els registres de la propietat de la Comunitat Valenciana ha crescut un 2% al febrer respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades provisionals publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Són les últimes xifres oficials abans del confinament, on ja es notarà una davallada d’operacions.

En tot Espanya la compravenda d’habitatges també ha crescut: 44.104 operacions, un 6% menys respecte al gener, però una dècima més respecte a fa un any.

Si es consideren tot tipus de finques i no només els habitatges, la Comunitat Valenciana és de les capdavanteres en nombre d’operacions. Segons l’INE, el mes de febrer el nombre total de finques transmeses inscrites en els registres de la propietat per cada 100.000 habitants arriba als valors més alts a La Rioja (890), la Comunitat Valenciana (733) i la Regió de Múrcia (726).

A més, la Regió de Múrcia (59,9%), la Comunitat Valenciana (22,7%) i Galícia (15,5%) registren les taxes de variació anuals més elevades del conjunt d’Espanya.

També et pot interessar

stats