El comité d'empresa i la direcció de l'EMT de València acorden un ERTO per causa de força major

Les mesures que inclou "són de caràcter excepcional" per l'estat d'alarma i duraran del 8 d'abril al 10 de maig.

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT a València
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT a València / Arxiu

El comité d'empresa de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de València ha acordat unànimement amb la direcció presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per causes de força major fins al dia 10 de maig.

L'acord encara l’ha d’aprovar el consell d'administració de l'EMT i l'Ajuntament de València, tot i que l'alcalde Joan Ribó ja anunciava la setmana passada que el consistori es plantejava la possibilitat d'un ERTO. Totes les mesures que inclou "són únicament i exclusiva de caràcter excepcional per l'estat d'alarma ocasionat per la Covid-19, amb una duració del 8 d'abril al 10 de maig", segons explica el comité en un comunicat.

L'acord estableix que l'empresa complementa fins al 100% del salari base, prima fixa i antiguitat, sense repercutir l'afectació de l'ERTO en l'abonament de les pagues extra, que percebran íntegrament.

El període de suspensió no afectarà la meritació d'antiguitat ni provocarà cap variació en l'orde d'escalafó, així com la generació de vacances i dies de conveni.

L'afectació serà de caràcter voluntari

A més, l'afectació serà de caràcter voluntari, podent ser pel període complet o per setmanes i en el cas de no cobrir-se el nombre de treballadors de manera voluntària, l'empresa hi podrà adscriure obligatòriament empleats fins a arribar al nombre acordat per a cada àrea de l'empresa.

Igualment, s'accepta la vigència del preacord de conveni acordat el 13 de març íntegrament, i l'empresa es compromet al manteniment de l'ocupació des de la data de finalització de l'ERTO, sense poder realitzar extincions de contracte ni acomiadaments.

També et pot interessar

stats