Les comissions falleres ja poden cobrar l'avançament del 25% del cost dels monuments

L'objectiu és que disposen de liquiditat per a pagar als proveïdors després de l'ajornament de les festes.

Figures d’una falla cobertes per plàstic
Figures d’una falla cobertes per plàstic / Susana Vera (Reuters)

Les comissions falleres ja poden cobrar, des d'aquest dilluns, el 25% del cost dels monuments que es correspon amb l'avançament que es va aprovar divendres passat a l'Ajuntament de la ciutat amb l'objectiu que disposen de liquiditat per a poder pagar als proveïdors després de l'ajornament de les festivitats a causa de la crisi del coronavirus.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que des de l'Ajuntament ja treballen per a reunir el 50% del que faltava i que intentaran que estiga disponible abans de finalitzar el mes de març.

Ribó ha destacat que és important aquesta mesura perquè també suposa que moltes petites i mitjanes empreses no obtinguen resultats negatius ni puguen entrar en fallida amb motiu de les pèrdues ocasionades per la no celebració dels actes fallers de la ciutat.

Després de l'abonament del 25%, del 75% restant, que històricament han assumit les comissions falleres, l'Ajuntament finançarà el 50%. D'aquesta manera, es farà càrrec del 62,5% del cost total dels monuments perquè les comissions falleres complisquen amb els seus compromisos amb una sèrie d'empreses xicotetes, concretament les que es refereixen a les de pirotècnia, muntatge d’envelats, floristeries, músics i de tots aquells sectors implicats en la festa fallera, entre els quals també destaca l'hoteleria.

També et pot interessar

stats