La comissió de reconstrucció debat les necessitats de pobles, cooperatives i persones amb discapacitat

També compareixerà el catedràtic de Geografia Humana, Joan Romero.

Reunió de la comissió de reconstrucció de la Comunitat Valenciana celebrada el passat dilluns a l'hemicicle
Reunió de la comissió de reconstrucció de la Comunitat Valenciana celebrada el passat dilluns a l'hemicicle / Corts

Nova sessió de compareixences d’experts i representants de la societat valenciana en la comissió per a la reconstrucció socioeconòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana, que acull les Corts aquest divendres.

El primer que compareixerà serà el catedràtic de Geografia Humana, Joan Romero, i posteriorment intervindrà Rubén Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que exposarà les necessitats que presenten les poblacions per a recuperar-se dels efectes socioeconòmics que ha causat la crisi sanitària.

Al migdia serà el torn del president del Cermi a la Comunitat Valenciana, Luis Vañó, que exposarà davant de la comissió per a la reconstrucció l’escenari que ha deixat la pandèmia per a les persones amb discapacitat. Per últim, Alejandro Monzó, conclourà la ronda de compareixences d’aquest divendres donant veu a les cooperatives hortofructícoles a les quals representa l’entitat.

Malestar entre els joves per no participar-hi

Per la seua banda, el Consell Valencià de la Joventut ha mostrat el seu malestar per no participar en les compareixences d’aquesta comissió a les Corts, a pesar d’haver-ho sol·licitat. Argumenten que els menors de 30 anys són “un dels col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social, tant en emancipació residencial com en ocupació, salut mental i salut social" que deixa la pandèmia. Aquesta entitat reivindica mesures transversals per a ajudar la joventut.

També et pot interessar

stats