La comissió de reconstrucció en les Corts abarcarà quatre eixos i finalitzarà el 20 de juliol

Determinarà les mesures que calen per a superar la crisi econòmica, social i sanitària derivada de la Covid-19.

Hemicicle de les Corts
Hemicicle de les Corts

La comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana davant la crisi del coronavirus se centrarà en quatre aspectes, entre els quals hi ha el reforçament de la sanitat pública, i finalitzarà els treballs el pròxim 20 de juliol com a màxim. Així consta en la proposta registrada aquest divendres en les Corts, signada per tots els grups parlamentaris i aprovada per unanimitat en la Diputació Permanent, l'òrgan equivalent al ple durant els períodes inhàbils de sessions.

El document fixa l'objecte de la comissió parlamentària a rebre propostes, realitzar debats i elaborar conclusions sobre les mesures que cal adoptar per a la reconstrucció econòmica, social i sanitària derivada de la crisi de la Covid-19.

Els eixos en els quals se centraran els treballs seran, fonamentalment, el reforçament de la sanitat pública; la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu; l'enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la “posició determinant” de la Comunitat Valenciana amb el govern espanyol, la resta d'administracions i la Unió Europea.

El pla de treball i el calendari s'aprovarà a partir de les propostes que presenten els grups parlamentaris. D'altra banda, la comissió emetrà un dictamen que es remetrà al ple de les Corts per al debat i aprovació i que contindrà les resolucions i propostes sobre l'objecte dels treballs, que hauran de finalitzar amb la data límit del 20 de juliol de 2020.

La composició de la comissió serà la mateixa que la de les comissions permanents legislatives previstes en el reglament de les Corts. El president de la cambra, Enric Morera, ha explicat que cadascun dels grups podrà presentar la proposta de diputats i diputades que integraran la comissió fins dimarts que ve perquè es tramiten en la junta de síndics, i que el divendres 15 de maig es puga constituir l'òrgan.

També et pot interessar

stats