La comissió interdepartamental decideix sobre les limitacions de les reunions socials

El final del tancament perimetral de les grans ciutats, terrasses obertes i activitat física a l'aire lliure són les propostes més factibles.

Imatge d'arxiu d'una reunió social
Imatge d'arxiu d'una reunió social / Arxiu

La comissió interdepartamental de la Generalitat per a la prevenció i actuació davant la Covid-19 es reuneix aquest dijous, presidida pel cap del Consell, Ximo Puig, per a acordar l’inici de la desescalada en la Comunitat Valenciana.

La Generalitat, que ha anat augmentant les restriccions des d'octubre a mesura que han anat empitjorant les dades de la pandèmia, obri aquest dijous la porta a flexibilitzar-ne algunes en vista de la millora dels indicadors epidemiològics i els avanços en la vacunació.

Malgrat que el País Valencià ha deixat d'estar en risc extrem després de dos mesos i després que s'ha consolidat la tendència a la baixa de l'epidèmia, hi ha veus que parlen de la possibilitat d'una quarta onada causada per la irrupció de noves variants del coronavirus. Al respecte, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va apuntar en una entrevista a À Punt que la desescalada "s'haurà de fer amb molt de rigor i cautela" per a no tindre un repunt de contagis, ja que estem encara lluny de l'anhelada immunització.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha mantingut aquesta setmana reunions amb els sectors de l'oci, la restauració, el comerç i l'esport a partir de les quals s'han anat coneixent algunes de les propostes, que es definiran en la comissió interdepartamental d'aquest dijous.

Açò és el que sabem fins ara:

- Alçament del tancament perimetral de les grans ciutats. Aquesta és una de les propostes que sembla més factible després que aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, avançara que el Consell traslladaria la qüestió a la interdepartamental. El tancament perimetral de la Comunitat Valenciana es mantindria, però.

- Reobertura de les terrasses. Sembla prou clar que Sanitat permetrà a bars, restaurants i locals d'oci nocturn reobrir les terrasses en horari reduït i amb un màxim de sis persones per taula. El que no s'ha confirmat encara és quin serà l'aforament permés ni l'horari de tancament. Sanitat vol un 50% d'aforament i tancar a les 18:00 h, mentre que el sector demana el 100% i mantindre obert fins a les 22:00 hores, coincidint amb el toc de queda.

- Recuperació dels entrenaments a l'aire lliure. Aquest dimecres s'ha concretat en la mesa de l'esport que es podrà recuperar la pràctica esportiva amateur i la dels clubs professionals que participen en competicions locals o autonòmiques, així com els entrenaments a l'aire lliure. Però es mantindrà el tancament de gimnasos i els pavellons esportius. Podran reobrir les pistes esportives i piscines a l’aire lliure.

- Incògnita pel que fa a les reunions. La limitació de les reunions a dues persones no convivents a l'espai públic i la restricció de les reunions a l'espai privat a les persones convivents és la qüestió que més afecta el conjunt de la ciutadania, i també l'única sobre la qual la Generalitat encara no ha oferit cap pista.

També et pot interessar

stats