La Comissió Europea presenta un full de ruta per a organitzar la retirada de les restriccions

Les recomanacions de l’executiu europeu volen evitar la improvisació entre els països quan començà la crisi.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen / Francois Lenoir (Reuters)

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, presenta aquest dimecres un conjunt de recomanacions perquè els països de la Unió Europea retiren progressivament les restriccions imposades per a frenar el coronavirus. Són consells no vinculants, ja que la decisió de suavitzar les mesures depén de cada estat membre.

El full de ruta té per objectiu organitzar una resposta ordenada i equivalent entre els diversos estats, i evitar la descoordinació de l’inici de la crisi, particularment en la política fronterera. La manca de coordinació comunitària va donar lloc a bloquejos i llargues files a les fronteres.

En aquest sentit, l’executiu europeu demana que les fronteres continuen obertes al trànsit de mercaderies, en particular béns essencials o necessaris per a la producció de material mèdic, així com per a la circulació de treballadors transfronterers del sector sanitari.

"No direm a un estat membre específic que ara és el moment adequat per a suavitzar les restriccions. El que recomanarem són una sèrie de criteris i condicions que haurien d'aplicar-se quan s'avalue o es decidisca que té sentit suavitzar les mesures", ha explicat en roda de premsa el portaveu cap de la Comissió, Éric Mamer.

També et pot interessar

stats