La Comissió Europea concedeix a Espanya 21.300 milions per a finançar els ERTO

Si es compleixen les estimacions, la primera entrega dels fons arribarà a la tardor i la resta, en 2021.

Dos obrers treballen a la via pública en una imatge d'arxiu
Dos obrers treballen a la via pública en una imatge d'arxiu / Pixabay

Un total de 21.300 milions d'euros per a finançar programes d’ocupació i els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Aquesta és la proposta que ha fet la Comissió Europea (CE) per a Espanya i que ara ha de ratificar el Consell de la Unió Europea. Si s’aprova la proposta, Espanya serà el segon estat membre que rep més diners d'aquest fons, només per darrere d'Itàlia, per a la qual han proposat 27.400 milions.

"Després de les consultes amb els Estats membres que han demanat ajuda i després d'haver avaluat les sol·licituds, la Comissió proposa al Consell que aprove la concessió d'ajudes financeres", segons ha indicat la CE. El crèdit es desembossarà als estats beneficiaris en diversos trams, de manera que el primer podria rebre's a la tardor d'enguany i, la resta, en 2021.

Atén la demanda de fons espanyola

Espanya va sol·licitar a la CE més de 20.000 milions d'euros de finançament, encara que l'import final dependria de les quantitats sol·licitades per la resta de països, entre altres criteris.

SURE, el programa europeu en el qual s’emmarquen aquestes ajudes, pretén facilitar ajuda financera, per un valor global de fins a 100.000 milions d'euros, als estats membres, finançats amb deute comunitari, per a préstecs de suport a treballadors, autònoms i empreses.

Les propostes que la CE ha elevat al Consell aquest dilluns ascendeixen a 81.400 milions i es refereixen a quinze estats membres, de moment. Els països que encara no hagen presentat una sol·licitud formal podran fer-ho en el futur.

També et pot interessar