La Comissió Europea autoritza l'ús del remdesivir per a tractar la Covid-19

Aquest és el primer medicament autoritzat per Brussel·les per al tractament del coronavirus.

Aquest és el primer medicament autoritzat per Brussel·les per al tractament del coronavirus
Aquest és el primer medicament autoritzat per Brussel·les per al tractament del coronavirus / Efe

La Comissió Europea ha autoritzat l'ús del remdesivir, un fàrmac per al tractament de la Covid-19, després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) recomanara la setmana passada l'autorització de la comercialització d'aquest medicament.

Així, el remdesivir és el primer medicament autoritzat per la Unió Europea per al tractament del coronavirus. La CE ha concedit una "autorització condicional" per la qual cosa aquest fàrmac es podrà vendre amb menys dades disponibles i abans del temps habitual d'autorització d'un medicament en condicions normals per tal de facilitar l'accés ràpid al producte.

Aquest antiviral alenteix la producció de noves partícules del virus, segons un estudi desenvolupat als Estats Units. El Departament de Salut dels EUA el va autoritzar al maig per a tractar el coronavirus, després que un assaig clínic nord-americà va demostrar que acurta el temps de recuperació en alguns pacients.

Els Estats Units compren 500.000 dosis de remdesivir

Dijous, l'executiu europeu va informar que es troba en fase de negociació amb la companyia farmacèutica Gilead Sciences per a reservar dosis suficients de remdesivir per a la Unió Europea, després que els Estats Units hagen comprat 500.000 dosis d'aquest fàrmac per als pròxims tres mesos, l'únic autoritzat fins ara tant per l'agència nord-americana del medicament com per l'europea per a tractar la malaltia. Una quantitat que suposa el 90% de les existències mundials de fàrmac.

El Ministeri de Sanitat ha assegurat que "hi ha un estoc suficient" de remdesivir a Espanya per a fer front "a la situació actual i a possibles brots" fins al mes d'octubre.

També et pot interessar

stats