Els comerços poden fer rebaixes si no generen aglomeracions

El govern espanyol recula i permet que des d'aquest dilluns hi haja descomptes fins i tot en els llocs que segueixen en fase 0.

VÍDEO | Els comerços poden fer rebaixes si no generen aglomeracions

El govern espanyol ha decidit permetre les rebaixes des d'aquest dilluns, fins i tot als llocs que encara segueixen en la fase 0 de la desescalada, sempre que no generen aglomeracions. De fet, si hi ha una gran afluència de persones, es pot arribar a cessar immediatament les promocions “si fora necessari”.

Així figura en l'orde del Ministeri de Sanitat publicada ahir en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que recull la relaxació de les mesures previstes en la fase 2 de la desescalada i algunes modificacions de les mesures que s'havien previst per a les fases 1 i 0.

En l'orde ministerial del passat 9 de maig s'establia que, en la fase 1, els establiments no podrien anunciar ni dur a terme accions comercials que pogueren donar lloc a aglomeracions de públic, una mesura davant la qual la Confederació del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana s'havia mostrat indignada, ja que esperaven que els serviren per a remuntar les vendes.

Ara, en la nova orde publicada aquest dissabte, el govern introdueix una disposició addicional que modifica l'orde del 9 de maig i que deixa clar que es podran fer rebaixes sempre que no generen aglomeracions.

Aquesta mesura regirà també en la fase 0, en la qual encara estan la Comunitat de Madrid, Barcelona i part de Castella i Lleó.

Satisfacció en Confecomerç

La Confederació d'Empresaris del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç CV), que s'havia mostrat indignada amb l'anterior resolució, ha expressat la seua “satisfacció” pel canvi de decisió del govern i ha afirmat que el sector “ho té tot llest i preparat per a rebre els clients”.

L'entitat ha mostrat el seu “optimisme” després del pas de tota la Comunitat Valenciana a la fase 1 i la imminent la reobertura al públic dels xicotets comerços.

També ha mostrat “satisfacció per la rectificació del govern, davant les reivindicacions de Confecomerç CV en representació del sector”, en matèria d'obertura de comerços de més de 400 metres quadrats.

El president de Confecomerç CV, Rafael Torres, ha assenyalat que el canvi d'opinió per part del govern “posa en relleu la imperiosa necessitat que l'executiu escolte el sector abans d'adoptar qualsevol decisió que puga afectar directament les empreses del xicotet comerç”, que representen el 13% del PIB i el 17% de l'ocupació.

També et pot interessar

stats