Els comerciants demanen a la Generalitat que aprove el pla estratègic que es gesta des de fa una dècada

La patronal reclama el full de ruta que “aporte seguretat jurídica a l’ordenació” d’un sector que ocupa 210.000 treballadors.

Els comerciants reivindiquen un pla per a regular el sector, que ha sigut un sector clau durant la pandèmia
Els comerciants reivindiquen un pla per a regular el sector, que ha sigut un sector clau durant la pandèmia / Confecomerç

Els comerciants integrats en Confecomerç, la Confederació d’Empresaris del comerç de la Comunitat Valenciana, ha reclamat a la Generalitat que aprove el pla estratègic del sector, que està gestionant-se des de fa més de nou anys. Argumenten que els efectes econòmics de la pandèmia evidencien la necessitat d’ordenar el sector, que ocupa més de 210.000 treballadors i genera un volum de negoci de 24.000 milions d’euros.

El president de Confecomerç, Rafael Torres, ha assenyalat que, davant de la mancança d’aquest pla, el sector comercial “té un greu dèficit, que sens dubte repercuteix negativament en l’impuls del comerç i de la nostra economia”. En aquest sentit, l’entitat recorda que el 18% dels afiliats a la Seguretat Social de la Comunitat Valenciana treballen en aquest sector. Així mateix, apunten que al territori valencià hi ha més de 61.616 locals comercials.

Aquesta entitat ha destacat que és un dels sectors més afectats per la Covid-19 i que “ara més que mai necessita el suport d’iniciatives com el pla d'acció territorial sectorial del comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova)”.

Paper social durant la pandèmia

A més, han recordat la tasca social que ha dut a terme el xicotet comerç durant la pandèmia, “període en què han guanyat rellevància conceptes com ara l’impacte ambiental i el desenvolupament i impuls d’un comerç sostenible”, aspectes que recull el Patsecova.

Els comerciants valencians van exposar la seua reivindicació a la comissió de reconstrucció social, econòmica i sanitària de les Corts, on van reclamar el pla territorial, necessari per a tindre “un marc d’actuació que garantisca i aporte seguretat jurídica a l’ordenació i la planificació comercial”.

Confecomerç ha lamentat que, deu anys després de reclamar els comerciants aquest pla, que va començar a redactar-se fa nou anys i que està tramitant-se des de fa cinc, fins al punt de comptar, inclús, amb el vistiplau del Consell Jurídic Consultiu, la Generalitat encara no li haja donat l’impuls definitiu perquè entre en vigor.

A més, Confecomerç ha retret que el sector del comerç siga l’únic que encara no té un pla estratègic, a diferència d’uns altres, com ara el del turisme, la indústria o l’agricultura.

També et pot interessar

stats