El comerç, la restauració i la cultura recelen de les noves mesures

Critiquen que tantes restriccions fan que la gent tinga por d’anar als seus negocis.

VÍDEO | El comerç, la restauració i la cultura recelen de les noves mesures

Les noves mesures restrictives anunciades aquest divendres pel president de la Generalitat, Ximo Puig, han tornat a reduir l’aforament màxim per al sector de la cultura.

Fins ara museus, sales d’exposicions, monuments, teatres, cinemes, auditoris i circs d'envelat podien omplir-se fins al 75%. Des de les 0:00 hores d’aquest dissabte no podran superar el 50%.

La presidenta de l’Associació Valenciana d’Arts Escèniques i directora de Comunicació del Teatre Olympia, María Ángeles Fayos, ha explicat a À Punt Notícies que, amb cada nova reducció, es paralitzen les vendes, i defensen que la cultura és segura.

Un altre sector que s’hi ha vist afectat és el de les celebracions. Ara als casaments, batejos i comunions no podran assistir més de 25 persones en espais oberts i 15 en tancats. Això sí, les celebracions que ja estaven organitzades per a aquest cap de setmana encara no hauran d’aplicar aquestes restriccions.

En aquest respecte, la directora del saló de banquets San Patricio, Rosa Bosch, assenyala que hauria valgut més tancar els negocis i ajudar-los que mantindre'ls amb aquestes restriccions.

El xicotet comerç, per la seua banda, ha demanat a la Generalitat que l’aforament es mantinga en el 75%, després d'haver quedat reduït al 50% amb la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal publicada en el DOGV d’aquest divendres.

També et pot interessar

stats