El comerç minorista valencià recupera al juny part del dinamisme perdut durant l'estat d'alarma

El sector autonòmic va tornar a la senda del creixement en ocupació durant el mes passat.

Treballadora d’un forn, en una imatge d’arxiu
Treballadora d’un forn, en una imatge d’arxiu / Ajuntament de Benetússer

El comerç minorista valencià ha recuperat durant els dos últims mesos el dinamisme perdut durant l'estat d'alarma. Les xifres que aquest matí ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mostren una evolució positiva de la xifra de negoci a partir del mes de maig i més acusada al mes de juny, quan es va registrar un creixement del 23,7%.

La comparativa anual evidencia el fort impacte de la pandèmia, però també que el sector estava aconseguint al juny tornar a les xifres positives. Durant el mes passat, les vendes baixaren un 0,8%, però un mes abans aquesta caiguda va ser del 16,6%. Al conjunt d'Espanya les vendes del sector baixaren al juny un 3,3%. Durant el primer semestre les vendes valencianes baixaren un 8,5%, enfront de la caiguda mitjana del 10,6%.

L'evolució de l'ocupació en el sector a la Comunitat Valenciana també ha tingut durant l'últim mes un comportament més favorable que al conjunt d'Espanya. Les dades de l'INE indiquen que l'ocupació va créixer un 2,7% al mes de juny, per damunt de la millora de l'1,6% del conjunt d'Espanya. En l'acumulat de l'any l'ocupació va baixar en totes les comunitats autònomes, però al territori valencià el descens és del 2,6%, per davall del 3,7% del conjunt espanyol.

També et pot interessar

stats