El comerç minorista cau un 11% a la Comunitat Valenciana al març

El territori està per damunt de la baixada mitjana estatal, d'un 14,3%, i és la tercera autonomia on menys disminueix.

Establiment de comerç minorista
Establiment de comerç minorista / Europa Press

Les vendes del comerç minorista han caigut un 11,1% a la Comunitat Valenciana al març respecte al mateix mes de 2019, com a conseqüència de la tancada d'establiments i tendes per la declaració de l'estat d'alarma decretat per a frenar la pandèmia de coronavirus. És la baixada més gran des del febrer del 2013, quan va enfonsar-se un 13,2%.

Les dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística constaten una caiguda interanual generalitzada del comerç minorista en totes les autonomies. No obstant això, la Comunitat Valenciana és la tercera on menys baixa, empatada amb Castella-la Manxa. Només l'avança Galícia, on decreix un 8,6%.

La baixada interanual en el territori valencià també està per damunt de la mitjana estatal, que experimenta una caiguda del 14,3% (la major de la sèrie històrica) com a conseqüència de la crisi sanitària i el tancament al públic des de mitjan març de molts locals i establiments minoristes.

En l'acumulat del primer trimestre de 2020, les vendes del comerç minorista a la Comunitat Valenciana retrocedeixen un 1,2%. En conjunt nacional registren una baixada del 2,8%.

L'ocupació en aquest sector, però, va pujar un 0,8% al març respecte al mateix mes de 2019, davant de la caiguda del 0,4% que té lloc a l'Estat. En el primer trimestre, l'ocupació creix un 1,5% per damunt del 0,4% del conjunt nacional. De fet, només va retrocedir en sis comunitats.

També et pot interessar

stats