El comerç i l'hoteleria valoren positivament l’augment de l’aforament del 50 al 75%

Molts veïns i veïnes, en canvi, consideren que la mesura és precipitada i caldria anar més espai.

Els centres comercials passarn dilluns a permetre un 75% de l'aforament
Els centres comercials passarn dilluns a permetre un 75% de l'aforament / À Punt NTC

Aquest dilluns la Comunitat Valenciana entrarà en la fase 3 de la desescalada, i tal com ha anunciat aquest dissabte el president Ximo Puig, la nova normalitat comportarà, entre altres mesures de flexibilització, l’augment de l’aforament permés en botigues, centres comercials i mercats ambulants, que passa del 50 al 75%.

La mesura ha sigut molt ben rebuda pels comerciants valencians, que consideren que no només augmentaran les vendes, sinó que s’acurtaran els temps d’espera fora dels establiments comercials.

Per a la directora del centre comercial Bonaire de València, Nadia Fernández, la novetat suposara “menys cues a les zones comunes”. Segons ha declarat a À Punt Notícies, el centre comercial mantindrà tancades les zones infantils i de descans per precaució i controlarà l’afluència de la gent al recinte a través d’una aplicació mòbil.

Comerciants del centre de Castelló també valoren molt positivament aquest canvi en l’aforament de les botigues. Per a Amparo Morcillo significa que “tornem a poc a poc a la normalitat”, mentre que per a Adolfo Pastor, perruquer, “la gent no haurà d’esperar fora i podrà estar dins amb mascareta”. José Carlos Safont, propietari d’una tenda de roba a la capital de la Plana entén que “si el president ha dit que el 75% de l’aforament és bo, em sembla perfecte, sempre complint amb les normes”.

Entre el veïnat, en canvi, les opinions no són tan obertament favorables a la mesura. Algunes persones, com Mari Olaya, veïna de Castelló, pensa que “si en la fase 2 la gent no feia massa cas de les indicacions, en la 3 serà el caos”. Ruth Martínez, veïna de València també es mostra partidària d’anar més espai, mentre Maribel Gómez, de la capital de la Plana, creu que “la gent encara no està massa conscienciada per a eixir a les grans aglomeracions. Ens ajuntarem molta gent a les tendes, eixa és la por”.

Altres valencians i valencianes aplaudeixen aquest pas endavant i consideren que ajudarà a reactivar l’economia. No obstant això, insisteixen que cal seguir tenint cura i mantenint les distàncies de seguretat, tant dins com fora de les tendes.

L'hoteleria es mostra agraïda però crítica

En la fase 3 avançada les terrasses ja podran estar al complet i a l'interior dels restaurants l'aforament passa al 75% i es podrà consumir a la barra, mesures que han sigut molt ben rebudes per l'hoteleria, però així i tot, des d'un dels sectors més castigats per la pandèmia, demanen més millores per a poder recuperar-se dels mesos de confinament.

El fet que els locals d'oci nocturn només puguen obrir al 33% de l'ocupació i sense accés a les pistes de ball no ha sigut una mesura massa ben rebuda, ja que com explica Javier Galdeano, president de l'Associació de Locals de Restauració i d'Oci d'Alacant, "la gent no va a una discoteca a seure's". És que l'associació no comparteix els condicionants a l'obertura d'aquests locals.

També et pot interessar

stats