Comença una Setmana Santa que sols es viurà als balcons i en les xarxes socials

El confinament obliga els confrares a recordar les celebracions a les vivendes i compartir-ho per les xarxes socials.

Imatge d'arxiu d'una processó de Diumenge de Rams a Elx
Imatge d'arxiu d'una processó de Diumenge de Rams a Elx
04 d'abril 2020 - 08:00

Penons a les façanes, tamborades des dels balcons o, fins i tot, concursos de dossers en xarxes socials són algunes de les propostes que han llançat els confrares per a celebrar d’alguna manera aquesta atípica Setmana Santa. Per segon any consecutiu, s'han suspés molts dels actes religiosos, encara que enguany no ha sigut per la pluja, sinó pel coronavirus.

A València, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera ha convidat el veïnat del Marítim a penjar al balcó els penons de les confraries. A més, per a difondre aquesta festa, ha convidat els usuaris a publicar les imatges en les diverses xarxes socials amb el hashtag #AcíEsViulaSetmanaSantaMarinera.

A Elx, on tampoc podran celebrar la Setmana Santa els més de 7.500 confrares de la trentena de confraries, a pesar de no fer aquest diumenge la multitudinària Processó de les Palmes, l’Ajuntament també ha fet una crida per a penjar als balcons les palmes blanques, tan vinculades al municipi.

Els rams no desfilaran en la processó, i el tambors tampoc redoblaran en municipis com l’Alcora o Alzira, amb les tamborades declarades patrimoni immaterial de la humanitat. Per això, en ambós municipis insten els confrares a eixir a la finestra, acompanyats dels bombos i tambors, per a mantindre viva, d’alguna manera, la tradició. A més d’aplaudiments, en aquestes localitats aposten pels redobles.

També la inigualable tradició alzirenya, de muntar els dossers per a recrear escenes de la Passió, ha quedat ajornada per a l'any que ve. No obstant això, la Junta de Germandats ha organitzat un concurs ben peculiar, que consistirà a recrear dins dels domicilis i, amb una bona dosi d’enginy, el particular dosser de cada confrare i a pujar la foto a les xarxes socials, per a participar en un concurs que premiarà la millor recreació.

La música com a alternativa

La Capella de Ministrers ens convida a celebrar aquesta Setmana Santa amb l'últim disc, Super Lamentationes, Hieremiae Prophetae, de Cristóbal de Morales. Aquest repertori, editat recentment, aborda la reconeguda obra d'aquest autor andalús en un treball discogràfic que gira entorn de les profecies de Jeremies, el qual es distribueix en més de 28 països. L’obra recupera sis composicions que es poden sentir debades en Spotify.

També et pot interessar

stats