Comença una edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi reduïda, amb 12 projeccions de cintes espanyoles

El certamen guardonarà els audiovisuals fets per dones.

Cartell anunciador de la 32a edició del Festival de Cine de l'Alfàs del Pi
Cartell anunciador de la 32a edició del Festival de Cine de l'Alfàs del Pi

Aquest dissabte, a les deu de la nit, comença la 32a edició del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi. El certamen se celebrarà dues setmanes després de la data prevista inicialment i amb totes les mesures de seguretat necessàries per a evitar la propagació del coronavirus. Enguany s'ha reduït el nombre de projeccions de les 65-75 habituals a 12. Només es podran veure pel·lícules a la platja, dirigides al públic familiar, i a la Casa de Cultura, que ha passat d'un aforament de 420 a 285 espectadors i projectarà cinema d'autor.

En aquesta edició totes les cintes que es projectaran són de producció espanyola "en un clar exemple de suport al sector audiovisual en aquesta nova realitat", segons ha assenyalat la regidora de Presidència de l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi, Mayte García.

El públic podrà gaudir de pel·lícules com La hija de un ladrón, El hoyo, La inocencia, Madre i O que arde.

Enguany es concedirà un premi especial al millor curt dirigit per dones, dotat amb 500 euros, i un guardó dissenyat per l'escultora i ceramista valenciana Amparo Boluda en reconeixement al treball de la dona en el món audiovisual.

Es tracta d'una distinció creada a iniciativa de les associacions Huellas Borradas de Mujer i CIM (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals).

Dels 209 curtmetratges dirigits per dones i presentats en aquesta 32 edició del Festival de Cinema de l'Alfàs, cinc han sigut els seleccionats: Ferrotipos, de Null García; Flora, d'Anice Mateu; Fenomenal, de Leticia Torres; Solstici d'estiu, de Carlota González, i Subtextos, de Laura Artolachipi. Un dels cinc s'emportarà el nou guardó en l'acte de clausura del certamen, previst per al dia 25 a la Casa de Cultura.

També et pot interessar