Comença un agost marcat per brots i restriccions als viatges de turistes internacionals

L’empresariat valencià posa en marxa la iniciativa “Turisme som tots” perquè la societat done suport a un sector que consideren clau per a l’economia.

Banyistes a la platja del Bogatell, a Barcelona
Banyistes a la platja del Bogatell, a Barcelona / Albert Gea (Reuters)

Comença un agost atípic, ja que l’operació eixida s’ha encetat amb la mirada posada en els brots i la incertesa de l’evolució de la pandèmia.

Les darreres dades de la Conselleria de Sanitat sumen un total de 54 brots actius a la Comunitat Valenciana. A l’estat espanyol se n’han notificat un total de 641 des de la fi de l’estat d’alarma. L’augment dels casos positius està minant la imatge internacional del turisme espanyol i el valencià, tot i els esforços dels respectius governs.

La temporada estival d’enguany s’ha vist afectada greument per la minva de turistes estrangers arran les prohibicions, restriccions o recomanacions actuals referents als viatges a l’estat espanyol.

Entre aquestes mesures destaca la quarantena de dues setmanes a les persones que retornen d’Espanya, fet que ha suposat la cancel·lació de vols als aeroports valencians.

En aquesta línia, i amb l’objectiu de promoure la imatge d’Espanya i la Comunitat Valenciana com a destinació segura, l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) ha encetat la iniciativa #eresturisme. Aquesta campanya posa l’accent en la importància del sector per a l’economia de tots els pobles i ciutats valencianes.

Les dades de 2019 xifren en vora 2,8 milions el nombre de britànics que visitaren la Comunitat Valenciana, els quals feren una despesa de 2.400 milions d’euros. La decisió del govern del Regne Unit ha suposat un dur colp al sector turístic, que dona per perduda la temporada estival.

Amb el lema “Turisme som tots” la iniciativa empresarial busca mobilitzar la societat perquè done suport a un sector que consideren clau per a l’economia, ja que beneficia a tota la societat “directament o indirectament”. #Eresturisme convida els principals actors de la xarxa empresarial valenciana a dir la seua.

També et pot interessar

stats