Comença el repartiment de mascaretes a les farmàcies

Les podran recollir les persones majors de 65 anys i els grups de risc presentant la targeta SIP.

Imatge de portada: Una dona arreplega una mascareta en una farmàcia de Castelló

Aquest dilluns comença el repartiment de mascaretes en les farmàcies a persones majors de 65 anys i grups de risc. En podran recollir tres per persona presentant la targeta SIP, com si fora una recepta mèdica.

En total, la Conselleria de Sanitat donarà 3,6 milions de mascaretes higièniques, considerades com "un element que pot incrementar la protecció contra la Covid-19 i que s'ha d'utilitzar d'una manera eficient".

No obstant això, tant la consellera de Sanitat, Ana Barceló, com les farmàcies han fet una crida a la responsabilitat perquè no s'hi acudisca en massa a recollir-les. Barceló ha demanat que la recollida siga de manera escalonada, ja que "no es tracta de retirar-les el mateix dilluns". A més, ha assenyalat que si aquestes persones de risc estan a casa no necessiten les mascaretes i ha recordat que no és necessari que hi vagen personalment, ja que poden fer-ho els familiars amb la seua targeta SIP. Així mateix, els farmacèutics reclamen que s'utilitze el servei de farmàcia a domicili. De fet, les farmàcies de les comarques de Castelló han començat a repartir-les de manera tranquil·la i sense incidències.

Entre 250 i 500 mascaretes per farmàcia

Cada farmàcia disposa de 250 a 500 mascaretes, tal com ha explicat en Les notícies del matí el president del Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco. S’entreguen tres mascaretes de tipus quirúrgic, les quals tenen una vida útil de huit hores, per persona i debades. Aquest material sanitari ve acompanyat d’uns fullets informatius on s’indica la importància de llavar-se les mans quan es retira de la cara i que després d’usar-lo cal tirar-lo al fem.

Fixació de preus

D'altra banda, el govern espanyol s'ha compromés a fixar l'import màxim de venda al públic de mascaretes, guants i solucions hidroalcohòliques perquè la ciutadania puga accedir en condicions econòmiques no abusives a comprar aquests productes. En les pròximes 48 hores, la comissió interministerial de preus dels medicaments es reunirà per a determinar-ne els preus màxims.

També et pot interessar

stats