Comença la primera campanya d’estiu en temps de coronavirus

El sector turístic valencià espera les reserves d’última hora de turistes nacionals i europeus, sobretot dels provinents del Regne Unit, Alemanya, Holanda i França.

Entrada a la platja de Les Arenes de València el passat 27 de juny
Entrada a la platja de Les Arenes de València el passat 27 de juny / Manuel Bruque (Efe)

L’inici de la primera campanya d’estiu de l’era coronavirus comença aquest primer de juliol amb unes condicions mai vistes. Amb molta menys afluència als aeroports, hui només hi ha previstos 128 moviments a la Comunitat Valenciana, mentre els hotels comencen la temporada a mig gas i mil assistents de platja es distribueixen al llarg de tot el litoral.

Un miler de joves, contractats per la Generalitat, col·laboren des d’aquest dimecres per a garantir les mesures seguretat vora mar per tal d’evitar la propagació del virus. Vetlaran pel manteniment de la distància interpersonal entre banyistes i controlar els accessos a la platja, que en cap moment pot sobrepassar el seu aforament. Es coordinaran amb la Policia Local, però no podran multar ni fer de socorristes.

El moviment turístic es manté discret a l’interior i la costa, on localitats com Gandia han posat a la venda un kit de separació per a delimitar aproximadament quatre metres de distància. Les normes de seguretat mai són suficients per a un sector tan castigat per la pandèmia, i els negocis es preparen per a un turisme estranger que encara no arriba, però que es manté pendent de les reserves d’última hora. A les comarques del sud, només cent hotels estan oberts, 15.000 places que no arriben ni al 50% de les que es troben en anys anteriors. Pel que fa al nombre de reserves, els hotels més menuts s’imposen als grans perquè el turista d’enguany busca fugir de les grans aglomeracions. I el món de la cultura obri portes com a atracció turística alternativa a les aglomeracions que solen escenificar-se a la costa; de fet, durant les primeres setmanes ofereixen preus reduïts i altres promocions de reobertura.

Acte d’obertura de fronteres amb Portugal

Espanya i Portugal han reobert les fronteres, després de tres mesos, amb una cerimònia. L’estrena s’ha escenificat en un acte institucional a Badajoz amb presència del cap de l’executiu, Pedro Sánchez, el president portugués, Marcelo Rebelo de Sousa, i el primer ministre, António Costa. El gremi turístic valencià ha celebrat aquesta obertura, ja que la seua prioritat són els turistes nacionals i europeus, sobretot aquells provinents del Regne Unit, Alemanya, Holanda i França.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que la temporada turística “no es donarà per perduda”. En un acte aquest dimecres a Alacant, ha assegurat que el 50% dels treballadors que estaven sotmesos a expedients de regulació temporal d’ocupació a les comarques “ja han tornat” als seus llocs de treball. No obstant això, ha recomanat prudència davant el tràfec de la ciutadania, ja que “fins que no desaparega el virus, continuarà havent-hi contagis” facilitats per la mobilitat.

També et pot interessar

stats